10 satunnaista päivittäistä asiaa, jotka tekevät hiustesi pudota

14 marraskuu 2018

Sinulla saattaa olla enemmän kuin vain huono hair day.

Menetät noin 50-100 karvat päänahka päivittäin.

Joka päivä, menetät noin 50-100 karvat päänahka. Älä huoli, uusia hiuksia kasvavat takaisin.

Se on kaikki osa hiusten ohjelmoitu elinkaarta, joka koostuu kolmesta vaiheesta: kasvuvaihe, irtoaminen vaihe ja lepovaiheessa.

load...

Mutta kun liiallinen hiustenlähtö tai ohenemista päänahan alkaa tapahtua, se johtuu tämän kierteen on häirinnyt, tai koska karvatupen on tuhottu ja korvattu arpikudosta. Tämän seurauksena asteittainen oheneminen, vetäytyvä hairlines, paljaat alueet ja täydellinen kaljuuntuminen voi esiintyä.

Hiustenlähtö johtuu monista eri syistä, jotka vaihtelevat yhteinen ei-niin-yhteinen. Se vaikuttaa enemmän miehiä kuin naisia, mutta jälkimmäinen on silti alttiita sille.

Tässä on 10 syitä, jotka voivat laukaista haitallisia hiustenlähtöä naisilla.

1. Äärimmäistä rasitusta

Mukaan ihotautilääkäri Marc Glashofer, kokee erittäin stressaava tapahtuma, kuten fyysisen vamman tai vakavaa ahdistusta voi aiheuttaa järkytyksen hiukset sykli, ajaa enemmän hiukset leviämistä vaiheeseen. Myös vähemmän karvatupet ovat käytettävissä kasvaa uusia hiuksia kasvuvaiheen aikana. Tämä voi aiheuttaa telogeeninen, tyyppi hiustenlähtö, joka näkee niin paljon kuin 70%, päänahan hiuksia vuodatetaan, yleensä kourallista. Tässä on merkittävää, noin kahden kuuden kuukauden kuluttua shokin tapahtuu.

load...

Onneksi keho alkaa palata normaaliin, kun stressi on ohi, joka sitten Kickstart hiusten kasvun aikana. On tärkeää vaalia fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen niin, että hiukset sykli voi jatkua esteettömästi. Nauttimalla säännöllisesti harjoitusohjelmat tai oppimisen rentoutumista tekniikoita, kuten meditaatio kuuluvat joitakin vaiheita voit kohti ylläpidosta harja.

2. Perinnöllinen

Jos hiustenlähtö suvussa on mahdollista, että saatat olla altis sen myös.

Androgenetic hiustenlähtö tai nainen-mallia hiustenlähtö (fphl), aiheuttaa harvennus kaikilla alueilla päänahan kuten kasvava teidän jakaus. Tämä johtaa suurempiin hajanainen hiukset irtoaminen tai alentamista hiusten määrä, tai molemmat. Se on yleisin muoto hiustenlähtöön, joka vaikuttaa 40% naisista iän 50.

American Academy of Dermatology mukaan fphl on perinnöllinen, joten voit perivät geenejä joko vanhempi tai molemmat. On kuitenkin olemassa useita geenejä, jotka edistävät fphl, geenejä, jotka ei vielä ole vahvistettu aiheuttaviksi. Tekijöitä sidottu hormonit myös tärkeä rooli, joten fphl voi esiintyä myös vaihdevuosien jälkeen tai raskauden.

load...

Minoksidiili on ensisijainen lääkitys käyttää hoitoon fphl, koska voit helposti soveltaa sitä omaan kuiva päänahka.

3. Puute ravintoaineita

Joskus hiustenlähtö tulee alas mitä syöt - tai pikemminkin, mitä et syö.

Kuten solut kehossamme, hiukset viihtyy ruokavalio sisältää runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja. Ilman näitä välttämättömiä ravintoaineita, hiukset tuntuu haitallisilta vaikutuksilta.

Puute C-vitamiini - joka auttaa kollageenin rakenteellinen kuitu, joka karvatupet Kasvuun tarvittava - voi tehdä hiukset kuivina ja hauras. Proteiini valtuudet kasvu hiussoluja, mutta poissaolo se johtaa vähemmän uusien hiusten kasvua. Rauta auttaa puna-verisolujen kuljettaa happea; Kun rauta on vähissä, sinusta tulee aneeminen ja solujen taistelu toiminnon, menetät hiukset.

Sinkki on tärkeä kudosten kasvua ja korjaus, plus se pitää öljyn rauhasten ympäri karvatupet hyvässä kunnossa. Mutta jos sinkin saanti on alhainen, koet hidas hiusten kasvua ja hilseen lisäksi hiustenlähtöä.

Estämään hiuksia nälkää pois, aloittaa syömisen elintarvikkeisiin, jotka sisältävät näitä elintärkeitä ravintoaineita. Appelsiinit, mangot, kukkakaali ja tomaatit sisältävät C-vitamiinia, vaikka proteiini löytyy liha, munat, kala, jogurttia ja papuja. Kokonaisina jyvinä vilja ja tumman vihreät lehtivihannekset ovat hyvin tarjota sinulle rautaa, ja sinun sinkkiä runsaasti elintarvikkeita, kuten pähkinöitä, kikherneet ja bataattia.

4. Laihtuminen ja kaada ruokavalion

Äkillinen tai liiallinen painon voi johtaa harvennus ja hiustenlähtö. Kuten stressin aiheuttama hiustenlähtö, dramaattinen painon menetys voi olla shokki järjestelmään, joka voi laukaista telogeeninen.

Stressiä ruokavalioon voi aiheuttaa enemmän hiuksia kuin tavallisesti pudota aikana irtoaminen vaiheessa. Vitamiinien tai kivennäisaineiden puutteita ovat myös merkittäviä tekijöitä. Yleensä näet hiustenlähtö kolme ja kuusi kuukautta sen jälkeen olet laihtunut, ja sitten hiukset sykli alkaa korjata itseään.

Estää hiustenlähtöä, kun laihdutus, varmista sisällyttää liha, munat, täysjyvätuotteita, hedelmiä ja vihanneksia osaksi ruokavaliota. He runsaasti proteiinia, rautaa, vitamiineja ja C, ja sinkki, jotka kaikki ovat olennaisia ​​osia hiusten kasvua.

Lue myös:

5. Ikääntyminen

Kun saavutat 40, saatat huomata, että hiukset ei ole niin pomppiva ja täynnä kuin se oli ennen. Kuten ikä, kehomme alkaa menettää kyky uudistaa ja elvyttää soluja nopeasti. Tämä johtaa harvennus hiukset, hiustenlähtö ja harmaantumista.

Tutkimus viittaa myös vaihdevuodet aiheuttaa hiustenlähtö kehon läpi hormonaalisia muutoksia tämän prosessin aikana. Väheneminen hormonien kuten estrogeenin ja progesteronin, jotka auttavat kasvamaan ja säilyttää hiukset, johtaa hitaasti hiusten kasvua ja ohenemista. Tämä kysyy Androgeenien lisääntynyt tuotanto, ryhmä mies hormoneja. Androgeenit kutistua karvatupet, mikä hiustenlähtö pään.

Ruokavalio vähärasvaisen proteiineja, vitamiineja ja kivennäisaineita on yksi tapa käsitellä harvennus hiukset. Jos hiukset on kuiva puolella, kannattaa käyttää kosteuttavia tuotteita, jotka sisältävät Argan öljyä tai hasselpähkinäöljyä ravita sitä.

6. Synnytys

Raskauden aikana itse oman estrogeenitaso on lisääntynyt, mikä tarkoittaa karvat pysyvät kasvuvaiheen. Joten älä ihmettele jos hiukset näyttää ja tuntuu täydellisempää.

Kuitenkin hiustenlähtö tapahtuu noin kolmen kuukauden kuluttua toimituksen. Tämä johtuu siitä, hormonit palaavat normaalille tasolle, jolloin hiukset sykli jatkaa. Älä hermostu jos hiukset yhtäkkiä alkaa putoaminen kerralla - hiukset takaisin kuuden 12 kuukautta kuin munarakkuloita alkaa uudistaa itsensä.

Vähentää hiustenlähtö jälkeen raskauden, täydentää ruokavaliota hedelmiä ja vihanneksia runsaasti vitamiineja B, C ja E, sekä sinkin edistää hiusten kasvua.

7. Overstyling

Ajan myötä hiukset voi aloittaa putoaminen johtuu aiheuttamaa stressiä voimakkaasti yli-muotoilu ja hiusten hoitoja.

Vetopalveluja hiustenlähtö, tai vähitellen hiustenlähtö, johtuu kampaus että vetää hiukset tiukka. Punokset, afroletit, sika-hännät ja sidoksia, sekä kuuman öljyn hoitoja ja kemialliset relaxers, asettaa hiukset jatkuvasti rasitusta, joka voi vaikuttaa karvatupet siihen pisteeseen, että nämä karvat voi koskaan kasvaa takaisin.

Ajattele yllään hiukset alas, muuttamalla kampauksen parin viikon välein (vuorotellen löysä hiukset ja punokset, esimerkiksi) tai välttää kemiallisesti käsittely hiukset jos käytät sidoksia tai letit.

Päänahan hierontaa ovat hyvin tehokkaita hiusten uusiutumista: oliiviöljy, risiiniöljy ja puhdistamaton kookosöljy tekevät fabulous hieronta tekijöille.

8. Lääkehoito

Tiettyjä lääkkeitä voisi olla syy, miksi sinulla on hiustenlähtöä. Ne ovat myrkyllisiä karvatupet, ja vahingon aiheuttaa häiriöitä hiukset sykli.

Antikoagulantit (verenohennuslääkkeitä, jotka auttavat torjumaan verihyytymiä) ovat yleisimpiä hiustenlähdön aiheuttavia lääkkeitä ja voi laukaista telogeeninen. Verenpaine huumeet kuten beetasalpaajat, kihti lääkkeitä, kuten Allopurinoli ja poikkeuksellisen suuret annokset vitamiini voi myös aiheuttaa hiusten pudota. Onneksi tämä tyyppinen hiustenlähtö on väliaikainen.

Keskustele lääkärisi selvittää, mitkä lääkkeet voivat aiheuttaa hiustenlähtöä. Myös puhua lääkärin kanssa ehkä on määrätty eri lääkitystä, alentaa-annos tai suositella elinkelpoinen hoito, joka auttaa minimoimaan oman hiustenlähtöön.

9. Korkean energian sport

Aikana korkean intensiteetin liikunta tai urheilu, lihakset kuluttavat valtavasti energiaa, tyhjennys muualle elimistöön energian, kuten hiukset, sanoo tohtori Adolf Klenk, hiukset asiantuntija. Tämä aiheuttaa hiusten kärsimään ja voi aiheuttaa hiustenlähtöä.

Muita tekijöitä ovat käyttämällä steroideja lisätä fyysistä suorituskykyä ja puutteellisesta hiustenhoitotuotteita, kuten kerroit hien kerääntyä hiukset päiväkausia. Syöminen ravinteikas elintarvikkeita antaa kehon kanssa tarvittavat komponentit edistää hiusten kasvua.

Lisäksi kofeiini-pohjainen shampoot, jotka sisältävät tauriinin ja erityinen mikroravinteilla kuten biotiinia, sinkkiä, magnesiumia ja kalsiumia voi edistää myös hiusten kasvua.

10. Trikotillomania (hiukset vetämällä)

Trikotillomania on mielenterveyden häiriö, joka saa ihmiset pakonomaisesti vetäytyä hiuksiaan heidän päänahka, kulmakarvat tai muilla kehoaan. Sitä esiintyy useammin naisilla, ja se on arvioitu, että 1-2% aikuisista ja nuorten kärsivät siitä.

Toistuvista vetämällä hiukset voi vahingoittaa karvatupet, mikä karvattomia kohtia ja lähellä pysyvä hiustenlähtö. Se voi myös olla erittäin ahdistavaa, koska se voi häiritä sosiaalista ja työhön toimintaan.

Vaikka hoito trichotillomania rajoittuu olemassa tyyppejä hoitoa saatavilla. Tavaksi suunnanmuutostestissä avulla voit tunnistaa, kun olet todennäköisesti vetää hiukset ja miten korvata muiden käyttäytymistä sijaan, kuten clenching nyrkit auttaa lopettamaan halu koskettaa hiukset. Lääkäri voi myös suositella käyttämällä masennuslääke kuten klomipramiinin auttaa hallitsemaan oireita.

load...