Akne - oireet ja syyt

14 marraskuu 2018

Yleiskatsaus

Akne on ihosairaus, joka ilmenee, kun karvatupet tukkeutua öljyn ja kuolleet ihosolut. Se aiheuttaa usein whiteheads, Mustapäiden tai näppylöitä, ja yleensä näkyy kasvot, otsa, rinta, yläselän ja hartioiden. Akne on yleisintä teini-ikäisten keskuudessa, vaikka se vaikuttaa kaiken ikäisille.

Tehokkaita hoitoja, mutta akne voi olla pysyviä. Näppylöitä ja kuoppia paranevat hitaasti, ja kun yksi alkaa mennä pois, toiset näyttävät ilmaantuu.

Riippuen vakavuudesta, akne voi aiheuttaa ahdistusta ja arpi ihoa. Mitä aikaisemmin hoito aloitetaan, sitä pienempi riski tällaisten ongelmien.

load...

Oireet

Yhteinen akne

Akne tapahtuu, kun aukot karvatupet tukkeutua ja estää öljyn eritteiden ja kuolleet ihosolut. Jos tukossa huokosten tulee tartunnan bakteerit, tulehdus tuloksia.

Kystinen akne

Kystinen akne - vakavin akne - tapahtuu, kun öljyn ja kuolleet ihosolut kerääntyä syvällä karvatupet. Tuloksena oleva murtua iho voi muodostaa kiehua kaltaisia ​​infektioita.

Akne oireet vaihtelevat vakavuus tilasi:

Kun lääkäriin

Jos itsehoito korjaustoimenpiteet eivät tyhjentää akne, nähdä ensihoidon lääkäri. Hän voi määrätä vahvempia lääkkeitä. Jos akne jatkuu tai on vakava, kannattaa hakeutua lääkärin hoitoa lääkäri, joka on erikoistunut ihon (ihotautilääkäri).

load...

Monille naisille, akne voi kestää vuosikymmeniä, soihdut yhteinen viikkoa ennen kuukautisia. Tämäntyyppinen akne taipumus selvittää ilman hoitoa naisilla, jotka käyttävät ehkäisyä.

Vanhemmilla aikuisilla, äkillistä vaikean aknen voi merkitä johonkin sairauteen vaatii lääkärin hoitoa.

Food and Drug Administration (FDA) varoittaa, että joidenkin suosittujen nonprescription aknevoiteita, puhdistusaineet ja muut ihon tuotteet voivat aiheuttaa vakavan reaktion. Tämän tyyppinen reaktio on melko harvinaista, joten älä sekoita sitä punaisuutta ärsytystä tai kutinaa, missä olet käyttänyt lääkkeitä tai tuotteita.

Hakeudu ensiapuun, jos käytön jälkeen ihon tuote koet:

Syyt

Neljä päätekijää aiheuttaa aknea:

Akne yleensä näkyy kasvot, otsa, rinta, yläselän ja hartioiden takia näillä alueilla iho on eniten öljyä (rasvainen) rauhaset. Karvatupet ovat yhteydessä öljyn rauhaset.

load...

Follikkelia seinä voi pullistua ja tuottaa Whitehead. Tai liitin voi olla avoin pintaan ja tummentaa aiheuttaen mustapäätaudin. Mustapäätaudin voi näyttää likaa jumissa huokosiin. Mutta todellisuudessa huokosten on ruuhkainen bakteerit ja öljyn, joka muuttuu ruskeaksi, kun se altistetaan ilmaa.

Lue myös:

Finnejä nostetaan punaisia ​​täpliä, valkoinen keskus, joka kehittää, kun tukossa karvatupet tulehtuvat tai tartunnan bakteereja. Tukoksia ja tulehdus, joka kehittää syvälle karvatupet tuottaa cystlike kokkareita pinnan alla ihoa. Muut huokoset ihoa, jotka ovat aukkojen hikirauhaset, eivät yleensä mukana akne.

Tekijöitä, jotka voivat pahentua akne

Nämä tekijät voivat laukaista tai pahentaa aknea:

Akne myyttejä

Miten akne kehittyy

Akne kehittyy, kun tali - öljymäinen aine, joka voitelee hiuksia ja ihoa - ja kuolleet ihosolut plug karvatupet. Bakteerit voivat aiheuttaa tulehduksen ja infektio johtaa ankarampaa akne.

Nämä tekijät ovat vähän vaikutusta akne:

Riskitekijät

Riskitekijöitä akne ovat:

load...