Finasteridi dutasteridiä vastaan: mikä on parempi estämään hiustenlähtöä?

14 marraskuu 2018

Finasteridi ja dutasteridi ovat kaksi tunnetuin ja usein käytetty 5α-reduktaasin estäjien saatavilla tänään.

Molemmat lääkkeet on suunniteltu estämään testosteronin dihydrotestosteroni - androgeenin, joka aiheuttaa miesten kaljuuntuminen. Vaikka finasteridi ja Dutasteridi osuus muutamia keskeisiä etuja, he molemmat ainutlaatuisia huumeita hieman eri tarkoituksia ja vaikutuksia.

Tässä oppaassa vertailla finasteridi ja Dutasteridi hiustenlähtö hoitoja ja katsoa pääasialliset erot kahden lääkkeen.

load...

Kahdesta vaihtoehdosta, finasteridi laajemmin tutkittu

Välillä finasteridi ja Dutasteridi, finasteridi on vanhempi lääke. Finasteridia kehitettiin vuonna 1970 ja sai FDA kuin kohtelu eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun (BPH tai eturauhasen liikakasvua) vuonna 1998.

Finasteridi lopulta hyväksytty käytettäväksi miesten kaljuuntuminen hoito 2005, alemmalla annoksella (1 mg vs 5 mg) kuin korkeamman annostellaan BPH käsittely versio finasteridin.

Dutasteridin, toisaalta, oli vain patentoitu vuonna 2004 ja tuli hyväksytty FDA hoitona BPH vuonna 2008.

Koska finasteridi on vanhempi kahden 5α-reduktaasi-inhibiittorit, se on tutkittu suuremman tason yksityiskohtia kuin dutasteridin. Finasteridi tehokkuutta, sivuvaikutuksia ja pitkän aikavälin vaikutukset ovat kaikki tunnetaan paremmin kuin Dutasteridin, josta tieteellisiä tietoja ei ole aina saatavilla.

load...

Tämä ei tarkoita sitä, että dutasteridi ei ole tutkittu laajasti, mutta vain, että sen sivuvaikutuksista ja pitkäaikaisvaikutuksia ei ole niin laajasti tutkittu kuin finasteridi.

Finasteridi FDA hyväksytty hiusten hoito, vaikka dutasteridi ei

Vaikka dutasteridiannoksesta hyväksytty hoito Miehille hiustenlähdön joissakin maissa, se ei ole vielä saanut FDA kuin hiustenlähtö lääke Yhdysvalloissa.

Dutasteridi hyväksynyt FDA, mutta vain hoitoa BPH. Tämä tarkoittaa sitä, että se on mennyt läpi FDA tiukka testaus ja tutkimus prosessi, mutta vain kuin huume markkinoidaan käyttötarkoituksen torjuntaa eturauhasen laajentuminen.

Tämä ei tarkoita, että dutasteridi ei ole tehokas estämään hiustenlähtöä (kerromme tästä aiheesta alempana sivulla). Dutasteridi ei estää hiustenlähtöä, mutta se voidaan määrätä ainoastaan ​​tähän tarkoitukseen kuin off-label hoitovaihtoehto.

Finasteridi lohkot 70% DHT, kun taas dutasteridilla lohkot 90 +%

Tutkimukset osoittavat, että dutasteridi on hieman tehokkaampi estämään testosteronin muuntamisesta DHT - hormoni, joka aiheuttaa miesten kaljuuntuminen.

load...

Tutkimuksessa 399 potilasta, tutkijat huomasivat, että dutasteridi estetty 98,4% +/- 1,2% DHT on 5 mg päivittäinen annos, verrattuna 70,8 +/- 18,3% samalla annoksella finasteridin.

Tämä tutkimus tehtiin ihmiset kärsivät eturauhasen liikakasvua, eli se käyttää paljon suurempia annoksia Dutasteridin ja finasteridin kuin hoitoon käytetyillä annoksilla hiustenlähtöä. Edelleen, se osoittaa, että dutasteridi on, milligramma milligrammaa, tehokkaampi alentamaan DHT kuin finasteridi.

Se osoittaa myös, että dutasteridi tasaisempaa estämisessä DHT kuin finasteridi. Vaihtelun määrää varten dutasteridiryhmässä oli +/- 1,2%, mikä osoittaa lähes täydellistä poistamista DHT, paljon vähemmän vaihtelua potilaiden välillä kuin +/- 18,3%: n finasteridin ryhmä.

Yksinkertaisesti sanottuna tämä tarkoittaa, että dutasteridi todennäköisesti tehokkaampi estäminen DHT ja johdonmukainen DHT salpaavien kuin finasteridi.

Dutasteridi saattaa olla tehokkaampi lisäämään karvankasvu

Tutkimuksen tiedot osoittavat myös, että dutasteridi on tehokkaampaa edistää hiusten kasvua henkilöillä, joilla on mies kaljuuntuminen kuin finasteridi.

2016-tutkimus 416 vuotiaiden miesten välillä 21 ja 45 osoittavat, että dutasteridi tuotti parempia karvamäärää tuloksia kuin finasteridi aikana 12-24 viikkoa. Tutkijat käyttivät asiantuntijan paneeli ja ennen ja jälkeen valokuvia vertailla ja tarkistaa vaikutuksia kahden lääkkeen.

Tämä voi tarkoittaa, että dutasteridi vahvempi vaikutus estää DHT tekee tehokkaampi hoitona ehkäisemään Miehille hiustenlähdön.

Yksi syy tähän voi olla dutasteridille pitkän puoliintumisajan. Dutasteridilla puoliintumisaika lähes neljä viikkoa eli se pysyy aktiivisena elimistössä pitkään kun se on kulutettu. Finasteridi n puoliintumisaika, toisaalta, on vain kuudesta kahdeksaan tuntia.

Lue myös:

On tärkeää muistaa, että tämä ei tarkoita finasteridi ei ole tehokas pysäyttämään hiustenlähtö miehillä - vain, että dutasteridi on potentiaalisesti tehokkaampaa. On olemassa lukemattomia tutkimuksia, jotka osoittavat, että finasteridi toimii erittäin hyvin estämään hiustenlähtöä sekä lyhyellä aikavälillä ja pitkällä aikavälillä.

On myös tärkeää muistaa, että yksi tutkimus ei tarkoita dutasteridille on epäilemättä parempi vaihtoehto. Juuri nyt on olemassa rajoitetusti tietoa dutasteridille n pitkäaikaisen toiminnan kuin hiusten hoito, eli ei ole täydellinen tapa tietää miten tehokas se on pitkällä aikavälillä.

Finasteridi ja dutasteridihoidon molemmilla on harvinainen, siedettävä sivuvaikutuksia

Finasteridi ja dutasteridi molemmilla on sivuvaikutuksia, mutta ne ovat harvinaisia ​​ja vaikuttavat vain hyvin pieni osa käyttäjistä.

Yksi yleisimmin raportoituja haittavaikutuksia finasteridi on vähentynyt seksuaalinen halu ja seksuaalista suorituskykyä. Vaikka tutkimukset osoittavat, että tämä haittavaikutukset voivat ja tapahtuu, se on hyvin harvinaista.

Useimmat tutkimukset pitkäaikaisen finasteridia käyttö näyttää vähän, jos lainkaan, käyttäjät kokevat seksuaalista sivuvaikutuksia hoidon. Vuonna 2002 tutkimuksessa finasteridia johti ole raportoitu negatiivisia seksuaalinen haittavaikutuksia 895 miehillä että käytetään hoitoon 12 kuukautta, jopa 5 mg vuorokaudessa.

Aikana 24 kuukauden ainoa negatiivinen raportoituja haittavaikutuksia olivat alentunut libido ja siemensyöksy kysymyksiä, jotka koskivat noin yksi prosentti potilaista.

Muut tutkimukset osoittavat samanlaisia ​​tuloksia. 48 viikkoa kestäneessä tutkimuksessa finasteridia, johon kuului 212 miestä johti kahteen kokevien seksuaalisia sivuvaikutuksia finasteridia yhden henkilön lumeryhmässä lausunnossa todettiin myös seksuaalisia sivuvaikutuksia.

Tutkimukseen osallistui myös raportoitu, että negatiiviset vaikutukset pysäytettiin he pysähtyivät käyttävät finasteridia.

Kokonaisuutena tiedot osoittavat, että finasteridi on turvallinen ja että haittavaikutukset ovat harvinaisia, palautuvia ja tilapäisten. Se osoittaa myös, että monet havaitut sivuvaikutukset finasteridi voisi olla seurausta plasebo vaikutus.

Eräs tutkimus osoittaa, että kun ihmiset ovat tietoisia finasteridia n mahdollisia haittavaikutuksia, he paljon todennäköisemmin raportoida niistä, vaikka he annettiin lumelääkettä sijaan todellista lääkettä.

Yksi tärkeä asia olla tietoinen siitä, että monet tutkimukset finasteridia sivuvaikutuksia käyttää suuremman annoksen hoidon kuin tavallinen annos hiustenlähtöä. Tämä voi tarkoittaa, että sivuvaikutuksia hiustenlähtö annoksen vielä harvinaisempia kuin ne näyttävät Lääketieteellisen kirjallisuuden.

Samoin tutkimus tiedot osoittavat, että dutasteridi on turvallinen ja hyvin siedetty, jopa suurempia annoksia käytetään hoitamaan BPH. Haittavaikutukset ovat harvinaisia ​​ja ohimeneviä, ja vain pieni osa ihmisistä rasitti finasteridin tai dutasteridia.

On tärkeää muistaa, että vaikka sivuvaikutuksia finasteridi ja Dutasteridi ovat harvinaisia, ne voivat silti tapahtua. Jos koet haittavaikutuksia joko hoitoa, se on aina tärkeää keskustella lääkärisi ja kertoa heille kokemuksistasi.

Kumpi on parempi ehkäisemiseksi hiustenlähtö?

Finasteridi ja dutasteridi ovat kaksi eri lääkkeitä vastaava vaikutus. Molemmat estää hiustenlähtöä estämällä testosteronin ja DHT. Molemmat ovat osoittautuneet toimiviksi. Molemmat ovat harvinaisia ​​haittavaikutuksia, useimmille käyttäjille, ovat siedettäviä.

Molemmat lääkkeet myös erityisiä etuja. Finasteridi on vanhempi kahden lääkkeen ja on paljon enemmän tieteellistä tietoa sen tehokkuudesta, turvallisuudesta ja pitkän aikavälin vaikutuksia. Koska dutasteridi on uudempi, siellä on paljon vähemmän tietoa pitkän aikavälin tehokkuutta.

Koska dutasteridi ei FDA hyväksytty hiustenlähtöön, pidämme yhä finasteridia on parempi Miehille hiustenlähdön hoitoon, jos vain siksi, että runsaasti tilastotietoja sen pitkäaikaista turvallisuutta ja tehokkuutta.

Silti tulevaisuus näyttää valoisalta Dutasteridin, ja kun saatavilla on enemmän tietoa siitä voi lopulta tulla johtavaksi hoitovaihtoehto Miehille hiustenlähdön.

load...