Hiustenlähtö - oireet ja syyt

13 marraskuu 2018

Yleiskatsaus

Hiustenlähtö voi vaikuttaa vain päänahan tai koko kehon. Se voi olla seurausta perintötekijöitä, hormonaaliset muutokset, sairaus tai lääkitys. Kuka tahansa voi kokea hiustenlähtö, mutta se on yleisempää miehillä.

Kaljuuntuminen yleensä viittaa liiallinen hiustenlähtö teidän päänahka. Perinnöllinen hiustenlähtö iän on yleisin syy kaljuuntuminen. Jotkut ihmiset haluavat antaa heidän hiustenlähtöä tiensä hoitamatta ja unhidden. Toiset voivat kattaa sen kanssa kampaus, meikki, hattuja tai huiveja. Ja vielä toiset valitsevat yhden hoitokeinot estää hiustenlähtöä ja kasvun palauttamiseksi.

load...

Ennen kuin alat hiusten hoito, keskustele lääkärisi kanssa syyn hiustenlähtöön ja hoitovaihtoehtoja.

Oireet

Uros-kaljuuntuminen

Uros-kaljuuntuminen tyypillisesti tulee ensin hiusviivan tai päälaen. Se voi edetä osittainen tai täydellinen kaljuuntuminen.

Nainen kaljuus

Nainen kaljuuntuminen alkaa tyypillisesti päänahan karvat tulossa asteittain hienompaa ja lyhyempi, kun ikää. Monet naiset ensimmäinen kokemus hiusten ohenemista ja hiustenlähtö missä ne osa hiuksiaan ja ylimmässä keskiosan päähän.

Hajanaista hiustenlähtö (Areata)

Tyypin hajanaista hiustenlähtöä tunnetaan pälvikaljuus, hiustenlähtö äkillinen ja alkaa yleensä yhden tai useamman pyöreän paljaat alueet, jotka voivat olla päällekkäisiä.

load...

Traction hiustenlähtö

Hiustenlähtö voi ilmetä, jos käytät letit, punokset tai afroletit tai käytä tiukka hiusten rullat. Tätä kutsutaan vetopalveluja hiustenlähtö.

Hiustenlähtö voi näkyä monella eri tavalla, riippuen siitä, mikä aiheuttaa sen. Se voi tulla äkillisesti tai asteittain ja vaikuttaa vain päänahan tai koko kehon. Tietyt hiustenlähtö ovat väliaikaisia, ja toiset ovat pysyviä.

Merkkejä ja oireita hiustenlähtö voi kuulua:

Kun lääkäriin

Ota yhteys lääkäriin, jos lapsesi tai olet ahdistunut hiustenlähtö ja haluavat jatkaa hoitoa. Myös puhua lääkärin kanssa, jos huomaat äkillinen tai hajanaista hiustenlähtöä tai tavallista enemmän hiustenlähtöä kun kampaus tai pesemällä tai lapsesi hiukset. Äkillinen hiustenlähtö voi viestiä taustalla sairaus, joka vaatii hoitoa.

Lue myös:

Syyt

Ihmiset tyypillisesti menettää noin 100 hiuksia päivässä. Tämä ei yleensä aiheuta havaittavaa ohenemista päänahan koska uusia hiuksia kasvaa samaan aikaan. Hiustenlähtö tapahtuu, kun tämä sykli hiusten kasvua ja leviämistä häiriintyy tai kun karvatupen tuhotaan ja korvataan arpikudosta.

load...

Hiustenlähtö tyypillisesti liittyvät yhteen tai useampaan seuraavista tekijöistä:

Riskitekijät

Useat tekijät voivat lisätä riskiä hiustenlähtö, kuten:

Ennaltaehkäisy

Useimmat kaljuuntuminen aiheutuu genetiikka (uros-kaljuuntuminen ja naaras-kaljuus). Tämän tyyppinen hiustenlähtö ei ole estettävissä.

Nämä vinkit voivat auttaa sinua välttämään estettävissä hiustenlähtöä:

load...