Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää hiusten kasvuprosessista ja uudestaan hiuksista

10 marraskuu 2018

On paljon enemmän hiusten kasvua kuin monet ihmiset ymmärtävät. Hiusten kasvua prosessi tapahtuu sykli, jossa karvatupet läpi neljä eri vaihetta kasvaessaan taantua, lepo ja karistanut aikana useita vuosia.

Ymmärtäminen hiusten kasvu on tärkeä osa oppimaan lisää, miksi hiukset ohenee ja putoaa pois. On myös hyvä tuntemus uusiutuvia hiukset ja auttaa sinua säilyttämään niin paljon hiuksia kuin mahdollista ajan mittaan.

Tässä oppaassa kerromme koko hiusten kasvua prosessista, kasvuvaiheen läpi irtoaminen ja uusiutuvien hiukset. Otamme myös selittää, miten ymmärtämään hiusten kasvun prosessi voi auttaa torjumaan ja kumoavat hiustenlähtöä.

load...

Neljä vaihetta hiusten kasvua

Hiusten kasvun prosessi (tai hiuksiin kasvun aikana, koska se on usein kutsutaan lääketieteellisessä kirjallisuudessa) on neljä eri vaihetta:

Kussakin vaiheessa kestää eri aikaa, mikä tarkoittaa hiukset voi kasvaa vuosia ennen sen catagen, telogen ja eksogeenisen vaiheita. Alla olemme selitti jokainen karva kasvuvaiheessa tarkemmin auttaa ymmärtämään paremmin hiusten kasvua.

load...

Anagen (kasvava) vaihe

Aikana anageenivaiheessa, hiukset on aktiivisesti ja jatkuvasti kasvava. Tämä vaihe hiusten kasvun prosessi kestää yleensä kolmesta viiteen vuotta, vaikka jotkut ihmiset ovat anagen vaiheet jopa seitsemän vuotta.

Koska hiukset kasvaa jatkuvasti aikana anageenivaiheessa, pituus tämän vaiheen hiusten kasvua syklin määrittelee enimmäispituus hiukset. Useimmille ihmisille tämä on 18-30 tuumaa.

Catagen (regressio / siirtymä) vaihe

Jokaisen karvatupen täydentää sen anageenivaiheessa, se siirtyy catagen, tai regressio vaihe. Karvatupen vuonna catagen vaiheessa pienenee hieman kooltaan ja irrota iholta, alkaa sen prosessi putoamasta.

Vaikka hiukset tässä vaiheessa "irtoaa" iholta, se ei yleensä putoa vasta paljon myöhemmin, yleensä kun uudet hiukset ”työntää” sitä pois sinun päänahka.

Telogen (lepo) vaiheen

Jälkeen karvatupen tulee catagen vaihe ja irtoaa päänahan, se siirtyy lepojakso tunnetaan telogeenivaiheessa. Tämä vaihe kestää yleensä kolmesta viiteen kuukautta ennen hiukset "työnnetään" hoitaa uusien hiusten kasvua.

load...

Useimmat ihmiset ovat noin 10-20% niiden hiusten telogen vaiheessa tahansa. Joskus kun henkilö on stressaantunut tai sairaaksi, muut sairaudet voivat aiheuttaa enemmän karvatupet kuin normaalisti päästä telogen vaiheeseen, mikä johtaa tilapäiseen hiukset irtoaminen.

Eksogeenisen (irtoaminen) vaihe

Kun uudet hiukset on kasvanut, vanhat hiukset tulee eksogeenisen vaiheeseen. Tässä vaiheessa, vanha hiukset kokonaan irtoaa päänahan ja putoaa pois, yleensä kun käytät kampa, harjalla tai pesemällä hiukset suihkussa.

On normaalia, että noin 50-150 karvat mennä tähän vaiheeseen ja pudota päivittäin, eli ei ole syytä paniikkiin, jos huomaat muutamia karvat oman tai harjaa jälkeen tyyli hiukset.

Koska uudet hiukset kasvaa, se korvaa vanhan hiukset ja täydentää hiusten kasvun aikana, antaa sinulle korvaavan hiuksia kaikille karvat hävinneitä catagen, telogen ja eksogeenisen vaiheet kasvuprosessia.

Ymmärtäminen hiusten kasvuprosessia

Aivan kuten muita tärkeitä prosesseja elimistössä, hiusten kasvun prosessi voidaan keskeyttää ja vaikuttaa ulkoiset tekijät, kuten stressi, aliravitsemus, ja sairaus.

Esimerkiksi puute proteiinia voi aiheuttaa hiusten tulla telogeenivaiheessa ennenaikaisesti, joka aiheuttaa liiallista harvennus ja hiustenlähtö. Eläinkokeet osoittavat myös, että stressi voi estää hiusten kasvua aiheuttamalla hiukset tehdä catagen vaiheeseen ennenaikaisesti.

Lue myös:

Koska prosessi irtoaminen hiukset kestää useita kuukausia (muista, telogen vaihe on kolmesta viiteen kuukausi prosessi useimmille), muutoksia ruokavalioon tai stressiä voi aiheuttaa hiustenlähtöä, joka ei tapahdu ennen kuukautta myöhemmin, kun hiukset astuu eksogeenisen vaiheeseen.

Tämä tarkoittaa, että jos yhtäkkiä alkaa tunne stressaantunut tai pysäyttää saa tarpeeksi vitamiineja ja kivennäisaineita, se voi kestää kuukausia huomata eron hiukset.

Kuten aina, paras tapa estää tällaista vahinkoa hiukset on syödä terveellisesti ja kuluttavat eniten tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita terveelle, paksut ja vahvat hiukset.

Miesten kaljuuntuminen ja hiusten kasvua prosessin

Miesten kaljuuntuminen vaikuttaa hiusten kasvua prosessin tekemällä vaikutukset catagen, tai regressiivinen, vaihe vaikeampia.

DHT, androgeeni hormoni, joka aiheuttaa miesten kaljuuntuminen, stimuloi TGF-β1: n, TGF-β2, DKK1 ja interleukiini 6, jotka kaikki vaikuttavat miniatyrisointi karvatupet. Ajan myötä tämä johtaa karvatupet kutistuu ja lopulta se ei laatinut hiusten kasvua.

Ei kaikki karvatupet ovat herkkiä vaikutuksille DHT. Suurimman osan ajasta, miniatyrisointi osa hiusten kasvuprosessia vaikuttaa karvatupet ympäri hiusraja tai kruunu ensin, ennen kuin alkaa vaikuttaa muihin karvatupet, jotka ovat herkkiä DHT.

Miten kasvattavat hiuksia

On olemassa useita tapoja kasvattavat hiuksia. Tehokkain tapa kasvattavat hiukset riippuu siitä, miten olet menettänyt sen, onko syy on oman ruokavalion, stressiä tai androgeeneinä.

Jos hiustenlähtö johtuu stressistä, paras tapa kääntää vaikutukset ja kasvattavat hiukset on poistaa lähde stressiä elämääsi. Vakavien stressiä, se on aina hyvä idea puhua lääkärin ja lisätietoja parhaat ratkaisut.

Jos hiustenlähtö johtuu ravitsemuksellinen puutos, paras tapa kasvattavat hiukset on tehdä muutoksia omaan ruokavalioon ja ravintolisistä kuuri. Taaskin se on aina hyvä idea puhua lääkärin asiantuntijalausuntoa.

Jos hiustenlähtö johtuu Miehille hiustenlähdön, paras tapa aloittaa uusiutuvien joitakin hiuksia olet menettänyt on estämällä dihydrotestosteroni (DHT), joka on syynä mies kaljuuntuminen.

Voit myös käyttää ajankohtaisia ​​suihkeet ja geeli tuotteita, kuten minoksidiili, mikä lyhentää telogeenivaiheessa ja aiheuttaa vanha karvat irtoa ja korvattava uunituore hiuksia anageenivaiheessa.

On tärkeää tietää, että voit vain kasvattavat alueilta, joilla karvatupet ovat edelleen aktiivisia, terveitä ja kykenevät tuottamaan uusia hiuksia. Jos olet kadottanut hiukset alueella useita vuosia, ei ole paljon mahdollisuuksia sen uusiutuvien jopa täyden annoksen finasteridia ja päivittäin minoksidiili käyttöä.

Mukana on myös mitään takuuta siitä, että hiukset olet menettänyt seurauksena mies kaljuuntuminen tulee kasvattavat myös alueilla, joilla se on vasta hiljattain alkaneet ohut. On parasta ajatella uusiutumista bonuksena, ei niin ennustettavissa vaikutus käyttämällä finasteridia ja minoksidiili.

Ymmärrystä karvankasvu

Mitä paremmin ymmärrät hiusten kasvuprosessia, sitä helpompi on erottaa toisistaan ​​säännöllinen eksogeenisen irtoaminen ja hiustenlähtöä.

Tämä voi auttaa sinua ryhtyä toimiin nopeammin, jos huomaat hiukset alkaa ohut. Se voi myös säästää paljon stressiä, jos huomaat irtoaminen mutta tunnustaa, että se on vain luonnollinen seuraus oman follicles pääsemästä loppuvaiheessa kasvun aikana.

Suurimmaksi osaksi, se on parasta olla paniikkiin hiusten kasvu tai mies hiustenlähtöön. Sen sijaan kestää perustellun lähestymistavan hiukset ja lähestymistapa hiustenlähtö valintana toimimalla rajoittaa tulevaa hiustenlähtöön ja säilyttää niin paljon hiukset kuin mahdollista.

load...