Mikä aiheuttaa harmaita hiuksia - yllättäviä tosiasioita harmaista hiuksista

11 marraskuu 2018

Hiukset ei käänny harmaa - se kasvaa niin.

Vaikka jotkut naiset ylpeänä urheilun hopeinen harja, monet lopuista Uusien harmaapäät kauhua. Hyvä uutinen, jos et kuulu jälkimmäiseen ryhmään: Tiedemiehet ovat kovasti työtä, miten estää niitä. Joten, mitä tutkijat tietävät, että et? (Spoileri: Paljon.)

1. Normaali ikääntyminen on suurin syyllinen.

Okei, ei ole yllätys täällä. Ihotautilääkärit kutsuvat tätä 50-50-50 sääntöä. "Viisikymmentä prosenttia väestöstä on noin 50% harmaita hiuksia vuotiaana 50", sanoo tohtori Anthony Oro, dermatologian professori Stanfordin yliopistossa. Ja kuten iho, hiukset muuttaa kuvioita iän, sanoo tohtori Heather Woolery Lloyd, johtaja etnisten ihonhoitotuotteet yliopiston Miamin School of Medicine.

load...

2. Your etnisyys tekee eron.

Valkoihoiset taipumus mennä harmaa aiemmin - ja Punapäät varhaisin kaikista. Sitten aasialaiset. Sitten Afrikkalainen-amerikkalaiset. Tutkijat eivät ole tajunnut miksi vielä.

3. Stressi näyttää osansa.

"Stressi ei aiheuta voit mennä harmaan suoraan", sanoo tohtori Roopal Kundussa apulaisprofessori ihotautien Northwestern Universityn Feinberg School of Medicine. "Mutta stressi on osallisena paljon ihon ja hiusten ongelmia." Sairauden aikana, esimerkiksi ihmiset voivat irtoa hiukset nopeasti. Ja hiukset menetät stressaavan tapahtuman jälkeen - kuten saada kemoterapiaa - voi kasvaa takaisin eri väriä.

4. Elämäntapasi tekee eron.

Tupakointi, esimerkiksi korostaa ihoa ja hiuksia. "Matala B12-vitamiinipitoisuudet aiheuttavat tunnetusti hiustenlähtö pigmentti", sanoo tohtori Karthik Krishnamurthy johtaja Dermatology keskuksen Cosmetic Clinic Montefiore Medical Center Bronxissa, New Yorkissa. Yritä syödä elintarvikkeita, kuten maksan ja porkkanat, suosittelee tohtori Wilma Bergfeld, vanhempi ihotautilääkäri klo Cleveland Clinic. Foods täynnä tiettyjä vitamiineja, ravinteita ja antioksidantit voivat auttaa suojaamaan soluja vastaan ​​myrkkyjä ja auttaa ehkäisemään sydänsairauksia, syöpää ja muita sairauksia (ja ehkä harmaat hiukset!).

Lue myös:

5. Hiusten ja sen väri ovat erillisiä asioita.

Hiukset kantasoluja tehdä hiukset, ja pigmentti muodostavien kantasolujen tehdä pigmenttiä. Yleensä ne toimivat yhdessä, mutta joko kuluvat, joskus ennenaikaisesti. Tutkijat yrittävät selvittää, jos lääke tai jotain voisi laittaa päänahan, voisi hidastaa harmaantumista prosessi. (Hiusvärien yksinkertaisesti takit hiukset väri, mutta ei muuta sen rakennetta.)

load...

6. Hiukset pohjimmiltaan valkaisuaineet itse.

Saatat olla perehtynyt vetyperoksidia keinona mennä blondi, mutta se on myös tapa mennään harmaa. Mukaan 2015 julkaiseman tutkimuksen Federation of American Societies for Experimental Biology, vetyperoksidi esiintyy luontaisesti meidän karvatupet, ja kun saamme vanhempi, se rakentaa. Tämä kertyminen estää melaniinin tuotantoa, eli meidän hiusten pigmentti.

7. Hiukset ei käänny harmaa - se kasvaa niin.

Yksi hiukset kasvaa yhdestä kolmeen vuotta, niin olet vuodattanut - ja kasvaa uusi. Kun ikä, uusi karvat ovat todennäköisesti olla valkoinen. Joka kerta hiukset uusiutuu, sinun täytyy uudelleen muodostaa näitä pigmenttiä muodostavia soluja, ja ne kuluvat.

8. Harmaat hiukset ei ole karkeampaa kuin värjätyt hiukset.

Harmaat hiukset on todella hienompaa kuin värjätyt hiukset, mutta se voi tuntua kuivempi sillä päänahkaa tuottamaan vähemmän öljyä kuin saamme vanhempi. Toinen syy se voi tuntua enemmän karkea? "Hiukset voivat myös 'tuntea' karkeampaa jos vedät muutaman ensimmäisen harmaita hiuksia", sanoo Philip Kingsley trichologist Glenn Lyons. "Tämä johtuu jatkuva vetää pois hiukset voivat vääristää follikkelia, mikä lisää crinkly hiuksia."

load...

9. Harmaat hiukset voivat olla resistenttejä väri.

Jos päätät värjää hiuksia, sinun voi todeta, että se on enemmän itsepäinen ottamisesta väriä kuin ennen aloitit menossa harmaa. "Jotkut harmaa voi olla vastustuskykyisiä hiusten väri", sanovat asiantuntijat Madison Reed. "Jos tämä on totta sinulle, harkitse pudottamalla väri tasolla tai käyttämällä jotain tumma juuret saadaan aikaan vieläkin enemmän kattavuutta."

load...