Miksi hiukseni putoavat? - 10 syytä liiallisen hiustenlähtöön

13 marraskuu 2018

Ihotautilääkärit ja lääkärit miksi hiustenlähtö usein signaaleja vakava sairaus.

Jokainen menettää hiukset aika ajoin. Se voisi tapahtua aamulla suihkussa, kun olet puhaltaa sen kuivua, tai kun annat sille nopeasti harjan ja se on täysin normaalia.

”Keskimäärin menetämme viidestäkymmenestä sata hiuksia päivässä”, kertoo Francesca Fusco, MD, New Yorkissa ihotautilääkäri, joka on erikoistunut hiustenlähtöä. ”Se on vain hiusten läpi sen syklit, ja siellä on uusi sen tilalle.”

load...

Mutta kun hiukset alkaa putoamasta johdonmukaisesti suuria määriä, aloitat huomaamatta karvattomia kohtia tai hiusraja alkaa väistyä paikoissa se ei ennen, saatat olla tekemisissä jotain vakavampaa.

Vaikka hiustenlähtö voi tuntua pinnallinen ongelma, se voi tehdä tuhojaan henkilön tunteisiin erityisesti naisille, mukaan 2015 tarkastelun tutkimuksen. Koska se voi olla niin suuri osa identiteettiä, menettää lukot voi alentaa itsetuntoa, jotta olet masentunut, ja tiellä teidän suhteita muihin ihmisiin.

Mutta taistella sitä, sinun täytyy tietää miksi TRESSES etsivät harva ensiksi. Täällä, ihotautilääkärit ja muut asiantuntijat miksi hiukset on putoaminen-ja mitä voit tehdä palauttaa sen terveyttä, tilavuus ja kiiltoa.

load...

Raskaus, leikkaus, ja muut stressiä tapahtumia

Telogeeninen on ilmiö, joka tapahtuu raskauden jälkeen, suuri leikkaus, raju laihtuminen tai äärimmäistä rasitusta, jossa voit irtoa suuria määriä hiukset päivittäin, yleensä kun sampoolla, muotoilu, tai harjaamalla. Se voi myös olla sivuvaikutus tiettyjen lääkkeiden, kuten masennuslääkkeet, beeta-salpaajat, ja ei-steroidisia anti-inflammatorisia lääkkeitä. Aikana telogeeninen, hiukset siirtyy tavallista nopeammin sen kasvuvaihe osaksi ”lepää” vaihe ennen muuttoa nopeasti osaksi irtoaminen tai telogen vaihe.

Oireet: Naiset, joilla telogeeninen tyypillisesti huomaa hiustenlähtö kuusi viikkoa kolmen kuukauden kuluttua stressaavan tapahtuman. Huipussaan, voit menettää kourallista hiuksia.

Testit: Ei testit telogeeninen, mutta lääkäri voi pyytää sinua viimeaikaisista elämän tapahtumia ja etsiä pieniä ”klubi-muotoinen” lamppujen pudonnut hiusten juuret. Sipulit tarkoittaa karva on käynyt läpi täydellisen sykli kasvua, mikä viittaa siihen, että sykli on saattanut nopeuttanut johtuu stressistä.

load...

Hoidot: Joissakin tapauksissa, kuten raskauden jälkeen tai suuren leikkauksen, saatat joutua bide aikaa kunnes hiustenlähtöä hidastuu. Jos lääkitys on syyllinen, keskustele lääkärisi alentaa annostusta tai vaihtamalla huumeita. Jos se on stressiin liittyvien, tee parasta vähentää ahdistusta. Nämä luonnolliset ahdistus korjaustoimenpiteitä voi tepsiä.

Perinnöllinen hiustenlähtö

Hiustenlähtö joka on geneettinen tunnetaan androgenetic hiustenlähtö ja mukaan American Academy of Dermatology (ADA), on yleisin syy hiustenlähtöön. Geeni voi periä joko äidin tai isän puolelta perheeseen, vaikka olet todennäköisesti on se, jos molemmat vanhempasi oli hiustenlähtöä.

Oireet: Naiset, joilla on tämä piirre taipumus kehittyä harvennus on hiusraja takana otsatukka, sanoo Pamela Jakubowicz, MD, ihotautilääkäri Montefiore Medical Centerissä New Yorkissa. Toinen punainen lippu on laajenee osittain kohti ADA. Ehto kehittyy hitaasti ja voi aloittaa jo 20s. Saatat olla haavoittuva jos äitisi on myös tämä malli harvennus hiukset. Joissakin tapauksissa hiustenlähtö voi olla hajanainen, eli se levisi koko päänahan.

Testien: ihotautilääkäri tutkii mallia hiustenlähtö onko se perinnöllinen ja voi määrätä veriarvot sulkea pois muut syyt, tohtori Jakubowicz sanoo. Biopsia päänahan on joskus tehty onko karvatupet on korvattu miniatyrisoituja munarakkuloita, varma merkki perinnöllinen hiustenlähtö.

Hoidot: Vaikka ei ole mitään keinoa kokonaan estää hiustenlähtöä, voit hidastaa hiustenlähtöä soveltamalla minoksidiili (Rogaine), päänahan kahdesti päivässä. Lääke toimii sekä naisten että miesten, vaikka naisten pitäisi käyttää alempaa lujuus kaavaa välttämään tarpeettomia sivuvaikutuksia. Naisten ei pidä käyttää minoksidiili onko hän raskaana tai imettävät. Miehet voidaan käsitellä Finasteridi (Propecia), suun kautta lääkitys.

Kilpirauhasongelmia

Kilpirauhasen ongelmat ovat yleisempiä naisilla, erityisesti yli 50-vuotiaiden, kertoo Los Angeles-pohjainen endokrinologian Theodore C. Friedman, MD, MPH. Itse 1 8 naisilla kehittyy kilpirauhasen hänen elinaikanaan, mukaan American Kilpirauhasen Association.

Kun elimistö tuottaa liian vähän kilpirauhasen hormoni-hormoni vastuussa aineenvaihduntaan, syke, ja mielialan sinun sanotaan olevan kilpirauhasen tai kilpirauhasen vajaatoiminta. Jos elimistö tekee liikaa hormonia, olet sanottu hypertyreoosi tai kilpirauhasen liikatoimintaa. Kilpirauhashormonin on vastuussa kaikesta irti perus aineenvaihdunta kiihtyy-nopeus, jolla elimistö käyttää happea ja energiaa toimiakseen-kasvua hiukset, iho ja kynnet. Mutta kun ei ole oikea määrä, saatat huomata elintoimintojen muutoksiin.

Oireet: Kilpirauhasen vajaatoiminta (liian vähän hormonia) voi aiheuttaa monia oireita, kuten selittämätön painon nousu, väsymys, ummetus, masennus, ja keskittymisvaikeuksia. Hiukset, kynnet ja iho voi tulla hauras ja murtuvat helpommin.

Kilpirauhasen liikatoiminta (liikaa hormoni) on harvinaisempaa kuin hypotyreoosi, mutta voi aiheuttaa selittämätön laihtuminen, sydämentykytyksiä, hermostuneisuus, ärtyneisyys, ripuli, kostealle iholle, ja lihasheikkous.

Testien: verikokeen toimenpiteet kilpirauhasta stimuloiva hormoni (TSH), joka on valmistettu aivolisäkkeestä yrittää houkutella kilpirauhasen tehdä kilpirauhashormonin. Ylimäärä TSH yleensä osoittaa kilpirauhasen vajaatoiminta, kun taas poikkeuksellisen alhainen ehdottaa liikatoimintaa.

Hoidot: Lääkäri voi määrätä kilpirauhashormonin lääkitys palauttaa normaaliksi. Säännölliset TSH kokeista voidaan tehdä, jotta varmistettaisiin riittävä annos.

Lupus

Lupus on krooninen autoimmuunisairaus, jossa elimistön immuunijärjestelmä hyökkää terveitä kudoksia. Ehto koskee noin 1,5 miljoonaa amerikkalaista, mukaan Lupus Foundation of America, ja pyrkii iskemään naisia ​​aikana hedelmällisessä vuotta.

Oireet: Lupus aiheuttaa usein voimakas väsymys, päänsärky, suun haavaumat, ja kipu, turvotus nivelet. Monet ihmiset kehittää perhosenmuotoinen ihottuma sillan nenän ja tulla herkempiä auringon. Muita oireita ovat kuume, turvotusta jaloissa ja käsissä sekä silmien ympärillä, rintakipu, ja anemia.

Monet ihmiset myös kokemusta hiustenlähtö, joka voi olla lieviä ja esiintyä, kun sampoolla tai harjaamalla hiuksia-tai se voi olla vaikeampia, tulee ulos laastarit ja mukana on ihottuma, päänahan, sanoo Arthur Weinstein, MD, osaston johtaja Reumasairauksien klo Washington Hospital Center. Koska näitä oireita ilmenee monissa muissa olosuhteissa, lupus kutsutaan usein suuri imitaattori.

Testien A Reumatologi tutkii nivelten ja muiden kudosten tulehduksen, kuten lämpö, ​​kipu, turvotus, ja punoitusta. Veren mittaamiseksi tasoja anti-ydin- vasta-aineet (ANA) voi myös ilmoittaa, lupus. Reumatologit päättää myös, jos potilailla on neljä 11 diagnostisten kriteerien American College of Rheumatology, joskin vähemmän kriteerit yhdessä ihobiopsia voi joskus osoittaa lupus, tohtori Weinstein sanoo.

Lue myös:

Hoidot: Katso Reumatologi jos hiustenlähtö liittyy nivelkipua, väsymystä tai muita oireita lupus. Jos sinulla on myös ihottuma, päänahan, sinun täytyy nähdä ihotautilääkäri, joka todennäköisesti määrätä ajankohtainen kerma.

Raudanpuuteanemia

Naiset, jotka ovat raskaita aikoja tai eivät syö tarpeeksi rautaa sisältävien elintarvikkeiden saattavat olla alttiita raudanpuute, jossa elimistö ei luo tarpeeksi hemoglobiinia, proteiini, joka kuljettaa happea kudoksiin elimistössä. Puolestaan ​​punasolujen määrän laskevan nopeasti, Zap energiasi. Noin 10 miljoonaa ihmistä Yhdysvalloissa ovat raudanpuutosta, kohti 2013 katsaus tutkimuksen, ja se on yleisempää naisilla kuin miehillä.

Oireet: lisäksi hiustenlähtöä, raudanpuutosanemia aiheuttaa äärimmäinen väsymys, heikkous, ja kalpea iho. Sinulla voi olla vaikeuksia keskittyä ja myös huomata päänsärkyä tai kylmät kädet ja jalat. Kaikentyyppisiä rasituksen voi jättää hengästyneenä.

Testien: Verikoe mitata ferritiinin, proteiini, joka varastoi rautaa kehossasi, tarvitaan yleensä diagnosoida raudanpuutosanemian. Lääkäri voi myös tarkistaa veren hematokriitin, joka mittareita, kuinka paljon verta koostuu punasoluja.

Hoidot: Eat rauta-rikas elintarvikkeita, kuten naudan-, sian-, kala, lehtivihreästä, väkeviä vilja ja pavut-mieluiten sekä elintarvikkeita runsaasti C-vitamiinia, joka tehostaa raudan imeytymistä. Naiset tarvitsevat 18 milligrammaa rautaa päivässä ja 8 milligrammaa vaihdevuosien jälkeen; keskustele lääkärisi kanssa ennen minkäänlaista täydentää.

Munasarjojen monirakkulaoireyhtymä

Peräti viisi miljoonaa naista Yhdysvalloissa kärsivät munasarjojen monirakkulatauti (PCOS_. Ehto, joka voi alkaa jo 11-vuotiaana, johtuu hormonaalinen epätasapaino, jossa munasarjat tuottavat liikaa mies hormoneja. PCOS aiheuttaa usein hedelmättömyyteen.

Oireet: PCOS voi aiheuttaa kasvojen karvoitus, epäsäännölliset kuukautiset, akne, ja kystat munasarjat. Ja vaikka saatat kohdata hiustenlähtö teidän päänahka, saatat huomata enemmän hiuksia muualle kehoon.

Testien: Lääkäri on todennäköisesti verikokeeseen etsiä kohonneet testosteronin ja DHEAS (dehydroepiandrosterone), sivutuote testosteronia.

Käsittelyt: Useimmat PCOS käsitellään pillereitä, kuten Yasmin, joka sisältää antiandrogeeninen, joka estää testosteroni. Jos et voi käyttää ehkäisypillereitä, lääkäri voi määrätä spironolaktoni (Aldactone), joka myös estää mieshormoneihin. Laihdutus voi myös auttaa vähentämällä vaikutuksesta mieshormoneja.

Psoriasis, hilse ja muut ihon päänahan olosuhteet

Epäterveellistä päänahka voi aiheuttaa tulehduksen, joka vaikeuttaa hiusten kasvua. Ihosairauksien, jotka johtavat hiustenlähtöä sisällyttää taliköhnän (hilse), psoriaasi, ja sieni-infektiot kuten silsa.

Oireet: Seborrooinen ihottuma aiheuttaa päänahan nahkansa, niin huomaat rasvainen, kellertävä asteikot hartioihin tai tukkaan. Se voi johtua hiiva nimeltään Malassezia, hormonaaliset muutokset, tai liikaa öljyä iholle.

Psoriaasi, autoimmuunisairaus, joka aiheuttaa liiallista ihon solujen uusiutumista, tuottaa erittäin paksu valkoinen asteikko päänahan, joka voi vuotaa verta, jos vedetään pois. Silsa, sieni te sopimuksen koskettamalla tartunnan saaneen henkilön tai eläimen, huomaat punaisia ​​läikkiä päänahan, joka voi olla hajanainen, tohtori Jakubowicz sanoo.

Testien: Fyysinen tentti päänahan auttaa määrittämään, mille kunnossa olet. Sienen kulttuuri ja mahdollisesti biopsia päänahan voi paikantaa silsa.

Käsittelyt: Jokainen tila vaatii yleensä reseptiä: lääkeaineita shampoo hilse, lääkkeet tai valohoito psoriasis, ja suun kautta sienilääkkeet silsa.

Pälvikaljun

Pälvikaljun on autoimmuunisairaus, jossa immuunijärjestelmä hyökkää karvatupet. Se saattaa vaikuttaa jopa lähes 7 miljoonaa ihmistä Yhdysvalloissa ja tapahtuu kaikissa sukupuolia, ikä, ja etniseltä. Syy on tuntematon, mutta se voi laukaista stressin tai sairauden.

Oireet: Ehto voi esiintyä kolmessa muodossa. Pälvikaljun yleisesti aiheuttaa pyöreä, sileä laikkuja kaljuuntuminen, päänahan, kulmakarvojen tai jaloissa, tohtori Fusco sanoo. Yhteensä hiustenlähtö pään kutsutaan hiustenlähtö totalis, vaikka hiustenlähtö, jota esiintyy ympäri kehoa kutsutaan hiustenlähtö Universalis. ”Jotkut potilaat ovat kertoneet, että ennen kalju paikalla tapahtui, he tunsivat jotakin tällä alueella-pistelyä tai ärsytystä,” Dr. Fusco sanoo.

Testien: Observing rakenteessa hiustenlähtö voi yleensä onko sinulla pälvikaljuisuus, kuten voidaan verikokeita. Voit myös antaa testi mitata hormoneja sulkea pois perussairauksia, jotka voivat aiheuttaa hiustenlähtöä.

Hoidot: Areata hoidetaan yleensä intralesional kortikosteroidit, tohtori Fusco sanoo. Joissakin tapauksissa, minoksidiili (Rogaine) voivat myös auttaa. On myös tärkeää vähentää stressiä.

Liiallinen muotoilu

Liikaa sampoolla, muotoilu ja kuoleminen voi vahingoittaa TRESSES. Lämpö ja kemikaalit heikentävät hiukset, aiheuttaa sen rikkoutumisen ja pudota. Usein se on yhdistelmä hoitojen-keratiini, väritys, ja föönausta, esimerkiksi-että se vahingoittaa mikä johtaa harvennus hiukset.

Oireet: Jos laskeuma tapahtuu ulkoisilta aiheuttamia tyyli, se yksinkertaisesti murtaa, etkä näe niitä seuran muotoinen telogen sipulit päissä.

Testien: Dr. Jakubowicz tekee Vetotesti: Hän ottaa kourallinen noin 50 säiettä, vetää varovasti, ja tarkistaa, onko hiukset, joka tulee ulos on sipulit päissä.

Hoidot: Vältä laitteiden että ylikuumentua hiukset. Aseta hiustenkuivaaja on viileä ja alhainen asetus, ja minimoida käyttää kiinteitä ja curling rautoja. Älä värjätä hiukset enemmän kuin yksi tai kaksi sävyä normaalista väri: Mitä vakavampi värin muutos, sitä enemmän kemikaaleja tarvitset, joka voi tehdä hiukset tauko. Jos käytät hiusgeeli tai hiuslakkaa, älä odota sen kuivua ennen kuin kampaa läpi sen, koska hiukset kovettuu ja todennäköisemmin murtaa.

Matala-ruokavalio

Vaikka se on harvinaista, että ihmiset elävät kehittyneissä maissa kehittämään proteiinin puutos, jos olet viime aikoina tullut vegaani tai kasvissyöjä ja eivät ole tehneet työtään kasvipohjaisia ​​proteiineja osaksi ruokavaliota, se on mahdollista, ei välttämättä saa tarpeeksi ravinteiden. Kun tämä tapahtuu elimistö voi säännöstellä tahansa proteiini on jo kehon sulkemalla hiusten kasvua, mukaan ADA. Tämä ilmenee tavallisesti kaksi varmistuu kolmen kuukauden kuluttua oman proteiinin saanti laskut.

Oireet: lisäksi hiustenlähtöä, proteiinin puutos voi aiheuttaa turvotusta, hauras kynnet, väsymys ja heikkous. Kun hiukset taukoja, et näe niitä seuran muotoinen telogen sipulit päissä.

Testien: Jos lääkäri on huolissaan puute proteiinia voi syyttää oman harvennus hiukset, hän voi tehdä veri arvotaan yhteensä proteiinia testi, joka mittaa kaikkien proteiinien veressä.

Hoidot: syövät enemmän proteiinia todennäköisesti pysäyttää hiustenlähtö. Asiat kuten lihaa, munia, ja kalat ovat erinomaisia ​​proteiinin lähteitä, kuten monet kasviperäisen ravinnon, kuten tofu, pavut, villiriisiä, pähkinöitä, ja kaurahiutaleita.

💡The hiusten kuntoa ei juuri vaikuta ulkonäkösi-se on tärkeä indikaattori terveydelle. Jos sinulla hiustenlähtö, keskustele ihotautilääkäri.

load...