Miksi päänahani niin kutiava? - 10 tapaa hoitaa kuiva, kutiseva päänahka

13 marraskuu 2018

Kutiava päänahka on yksi yleisimmistä syistä ihmiset nähdä ihotautilääkäri.

Se alkaa nopeasti tyhjästä. Ja sitten toinen. Pian et voi lopettaa naarmuuntumisen koko pään. Miksi päänahan niin pirun kutiava? (Älä ole täitä!)

Rentoutua. On monia syitä sinulla kutiava päänahka, joista monet ovat helppo hoitaa. ”Kutiseva päänahka on yksi yleisimpiä syitä, miksi ihmiset tulevat ihotautilääkäri”, sanoo Marc Glashofer, MD, sertifioitu ihotautilääkäri erikoistunut hiustenlähtö Pohjois New Jerseyssä. Tässä on 10 yleisiä syitä siihen voi lopettaa naarmuuntumisen pirun pää.

load...

Hilse

Jos valkoisia hiutaleita hajallaan hartiat, sinulla voi olla hilsettä. Hilse on yksi yleisimmistä syistä ihmiset ovat päänahka kutiaa. Nämä ärsyttävä hiutaleet kutsutaan myös seborrooinen ihottuma.

”Sen yhdistelmä punoitusta, kutinaa, kuivumista ja hilseilyä”, sanoo Jessica Weiser, MD, ihotautilääkäri päässä New Yorkin Dermatology Group. ”On olemassa paljon teorioita siitä, mikä aiheuttaa sen. Ei voi olla geneettinen taipumus. Siellä on varmaan sieni tai hiiva-komponentti, joka laukaisee elimistön immuunijärjestelmää. Muutos sää voi myös edistää soihdut,”Dr. Weiser sanoo.

load...

Miten lopettaa kutinaa

Hilse on krooninen sairaus, joka voi purkautua ajoittain. ”Tavoitteena hilseen hoito on löytää oikea ylläpitohoitona minimoida taajuus soihdut ja oireiden vakavuuden”, sanoo tohtori Glashofer. Koska elimistö tottuu eri hoitoja, tohtori Glashofer suosittelee kierrättämällä reseptiä perustuvia ja over-the-counter hilse shampoot ja teepuuöljy -pohjainen shampoot, joka voi rauhoittaa punoitusta ja tulehdusta, temppu päänahan.

Haluamme Selsun Blue Medicated maksimilujuuteen hilseshampoota, joka sisältää sienilääkkeet. Muista jättää shampoo hiukset viidestä 10 minuuttia. Muuten se ei ole tehokasta, sanoo tohtori Weiser. Jos over-the-counter shampoot eivät tee työtä, katso board-sertifioitu ihotautilääkäri, joka voi määrätä reseptillä vahvuus shampoota tai paikallisesti kortisonia tai steroidi.

Psoriasis

Paksu punainen läiskästä saattaa selittää, miksi haluat raapia päänahkaa non-stop. Se on krooninen tulehduksellinen ihosairaus, jossa immuunijärjestelmä tulee yliaktiivinen, mikä paksu, punainen asteikot ja kivulias, karkea iholla. Psoriasis voi vaikuttaa mihin tahansa ruumiinosaan, kuten päänahan.

load...

Miten lopettaa kutinaa

Mitä enemmän hieroa tai tyhjästä, voit enemmän hilseilevä asteikot ovat todennäköisesti levinnyt, sanoo tohtori Weiser, joten yritä koskettaa sitä. Kuten taliköhnän, ei ole mitään maagista parannuskeinoa. ”Et voi hallita sitä kautta paikallista tai aggressiivisempia lääkitys niin se ei heijastumia, mutta et koskaan olla täysin vapaa”, sanoo tohtori Weiser.

Hän suosittelee kivihiiliterva ja salisyylihappoa-pohjainen shampoot, jotka voivat auttaa hajottamaan joitakin ihon rakentaa ja reseptiä perustuvia ajankohtaisista kortisoni vaahdot tai nesteet. Niille, joilla on vaikea tapauksissa eksimeerilaserilla hoidot voivat olla avuksi.

Dr. Weiser haluaa MG217 Psoriasis Medicated Ilmastointi 3% Kivihiiliterva kaavan shampoo, joka auttaa hallitsemaan kutina, hilseily, punoitus ja build-up päänahan.

Täit

Jos olet päänahan kutiaa paljon ja sinulla on pieniä lapsia talossa, olet luultavasti ihmettelevät, jos sinulla on päätäitä. Nämä pikku kiusankappale (ja niiden munat) pitävät juureen hiuksiin ja voi levitä ihmisestä toiseen kun jaat hattua tai hiusharja. Se on yleisin korvien taakse ja takana päänahan, mukaan Dr. Weiser.

Miten lopettaa kutinaa

Ensimmäinen käsittelyjärjestys: Kick pois kaikki täit että täin teidän päänahan. Vaikka se on kipua niskassa ja aikaa vievä prosessi, täit voi palaavat jos et poista sitä kaiken. (Monissa kaupungeissa, voit vuokrata ”täitä keiju” tulla puhdistamiseen syöpäläisistä sinulle ja perheellesi.) Over-the-counter shampoot permetriiniä sisältävien ovat yleensä tehokkaampia kuin luonnollisempaa hoitoja, tohtori Weiser sanoo.

Nix Creme Rinse on permetriini shampoon, joka voi tappaa täit että täin. ”Shampoo täysin ja anna sen istua viisi 10 minuuttia. Uudelleen hoitoon kokonaan viikon kuluttua estää uudelleen tartuntoja ", sanoo Weiser.

Lue myös:

Follikuliitti

Kutiava päänahka liitettävä punainen näppylä kaltainen kuoppia ovat ilmaisin merkkejä sinulla voisi olla follikuliitti, mukaan Dr. Glashofer. Bakteereita tai sieni iholla voi aiheuttaa tämän krooninen sairaus. Kuoppia voidaan täyttää mätä ja saattaa olla tuskallista ajoittain sekä kutiava.

Miten lopettaa kutinaa

Koska folliculitis vastaa parhaiten reseptiä perustuvat hoidot, puhua lääkärille. Glashofer suosittelee protokolla, joka voi sisältää anti-inflammatoriset lääkkeet, antibakteerinen lääkkeet, ja, toisinaan, lääkesampoot.

Hiusvärin allergia

Oletko äskettäin värjätä hiukset? Sinun tarvitse kutittaa voi johtua allergisesta reaktiosta, vaikka olet käyttänyt tuotteen ennen. ”Se voi alkaa heikompilaatuisen reaktio ja hieman kutinaa. Et voi ajatella mitään sitä. Mutta kunkin tulevan käytön, saatat kokea enemmän punoitusta, hilseily ja ärsytys ", sanoo tohtori Weiser. Se voi aiheuttaa turvotusta ja tulehdus päänahan ja jotkut ihmiset voivat anafylaktisen reaktion, too. Yleisin allergeeni on parafenyleenidiamiini (PPD ), jota käytetään ruskeaa ja mustaa hiusväriä. FYI: Se voi myös löytyä henna.

Miten lopettaa kutinaa

Ensimmäisessä vaiheessa otetaan lopeta tuotteen. Jos haluat jatkaa väritys hiukset, vaihtaa PPD-vapaa väriaine. Kyseessä eivät kestä yhtä kauan kuin väriaineet PPD, voit ehkäistä tulevia allergisia reaktioita. Voit myös tehdä lapputestillä uudesta tuotteesta nähdä, jos iho reagoi tai pyydä salonki tekemään sellaisen. Varoa ihottumaa, kutinaa tai turvotusta.

Ekseema

Vaikka saatat tyypillisesti liittää ekseema kyynärpää rypyt ja sormien, se voi ilmaantua teidän päänahan liian, sanoo Angela J. Lamb, MD, sertifioitu ihotautilääkäri ja apulaisprofessori ihotautien klo Icahn School of Medicine Siinain vuorella. Ekseema, alias atooppinen ihottuma, on toinen tulehduksellinen ihosairaus, joka syntyy, kun immuunijärjestelmä kapinallisia. Se vaikuttaa noin 32 miljoonaa amerikkalaista. Lopputulos? Kuiva, hilseilevä, tulehtunut laastaria. Joskus se polttaa myös.

Miten lopettaa kutinaa

Vaikka ei ole parannuskeinoa ekseema, tohtori Lamb kertoo hoitoja kuten ajankohtainen steroideja ja steroideihin shampoot voi vähentää intensiteetti oireet ja taajuus puhkeamisen. Keskustele ihotautilääkäri noin paras hoito suunnitelma sinulle.

Jäkälä Planopilaris

Kutiava päänahka voi joskus kulkevat käsi kädessä tulehdustila nimeltään Jäkälä planopilaris, joka aiheuttaa hajanaista hiustenlähtöä, tohtori Glashofer sanoo. Muita oireita ovat kipu ja punoitus, mutta se on harvinainen sairaus.

Miten lopettaa kutinaa

Valitettavasti tohtori Glashofer sanoo, että ei ole suuria over-the-counter tuotteita auttaa kutinaa liittyy tämän ehdon. Paras vaihtoehto? Katso ihotautilääkäri vahvistusta diagnoosin ja reseptilääkkeet yrittäisi estää tulehduksellinen prosessi.

Neurodermatitis

Voi olla tilanteita, kun päänahka on kutiseva, mutta lääkäri voi selittää miksi. ”Jokainen karvatupen kiinnitetään hermokimppua. Joskus hermot tulevat overstimulated”aiheuttaa kutiava tunne, kertoo tohtori Lamb. Mutta lääkärit eivät ole varmoja siitä, mikä aiheuttaa sen.

Miten lopettaa kutinaa

Koska ei ole erityistä syytä tämän ehdon, keskustele lääkärisi. Dr. Lamb kertoo, että reseptiä steroidi shampoot auttaa hallitsemaan kutinaa sillä voi selektiivisiä serotoniinin takaisinoton estäjiä tai SSRI.

Areata

Alopecia ilmaamiseen on sairaus, jossa immuunijärjestelmä hyökkää karvatupet, mikä johtaa kierroksella kalju paikkoja. Kun ehto aktivoituu, päänahka voi kutittaa... Paljon, tohtori Lamb kertoo.

Miten lopettaa kutinaa

Jos koet kutiava päänahka yhdessä hiustenlähtö, käy ihotautilääkäri. Dr. Lamb sanoo lääkäri voi arvioida teitä ja voi tarjota hoitovaihtoehdot kuten ajankohtaisista steroideja tai steroidi-injektio suoraan päänahkaan.

Hiki

Kyllä, hikeä ja kertyminen voi tehdä sinusta kutinaa. Plus, se voi luoda liian rasvainen päänahka että on hyvä kasvualusta hiivaa ja sientä, sanoo tohtori Glashofer. Jos käytät lippalakki tai liina joka ikinen päivä, voit estää ihohuokosia ja aiheuttaa hiki varmuuskopioida, aiheuttaen kutiava tunne ja / tai ärsytystä. Mutta tohtori Glashofer sanoo, että se on yleisempää henkilöillä, jotka asuvat kuumassa, kosteassa ympäristössä.

Miten lopettaa kutinaa

Yksinkertainen-pestä hiukset.

load...