Myytti paljastui: kaljuusgeeni

10 marraskuu 2018

Sen sijaan tyytyä sukkia, kuponkeja tai tahmea neuleet, perheet ympäri kansakunnan ovat antaneet toisilleen jännittävämpää joululahjaksi - DNA testisarjoja. Arvioinnin lisäksi oman esi historia, nämä sarjat myös testata läsnäolo eri geenejä, jotka vaihtelevat tavanomaisista - haluatko mieluummin suolaisia ​​ruokia - vakavampia, kuten teidän todennäköisyys saada Parkinsonin tauti.

Yksi suosituimmista DNA testisarjoja, myös etsii kaljuuntuva geenin ja mahdollisuus hiustenlähtö miehillä. Ei paljon harhaluuloja perinnöllinen hiustenlähtö, jotka saavat ihmiset paniikkiin ja älyttömästi mitään syytä. Tämän erän myytti selättäminen, selitämme perinnöllinen hiustenlähtö ja pura kuinka tarkkoja nämä hyvin suosittu DNA testisarjoja todellisuudessa ovat.

load...

Onko hiustenlähtö tulevat oman äidin puolelta?

Olet varmaan kuullut tämän myytin: jos äidin isä on kalju kuin olet aivan varmasti aio menettää hiukset. Joskus myytti saa tarkempia - jos pappa alkoi kaljuuntuminen, kun hän oli 25 kuin sinun on määrä alkaa menettää hiuksia mennessä; niin solki ylös ja nauti college. Ennen kuin aloitat kuumeisesti kysyä äitisi vaarille n vanhat valokuvat, on olemassa joitakin asioita sinun tulisi tietää.

Ensinnäkin siellä on jonkin verran totuutta tähän myytti. Miesten kaljuuntuminen, lääketieteellisesti kutsutaan androgeeni hiustenlähtö, ei tullut enimmäkseen genetiikkaa. Tutkimus osoitti, että 79 prosenttia miesten kaljuuntuminen on periytyvä ja toisessa tutkimuksessa havaittiin, että androgeenireseptoreita (AR) geeni, (joka aiheuttaa kaljuuntuminen) voi löytyä X-kromosomissa. In tutkimuksen paperi, 23andMe ja tutkijat University of Bonn päätellä, että X-kromosomi liittyy myös muita hiustenlähtöä biologisia tekijöitä, kuten ”melatoniini signalointi, rasvasolujen erilaistumisen ja kasvun vaiheet hiukset.”

load...

Biologinen miehillä on sekä X- ja Y-kromosomin, kun taas biologiset naisilla on kaksi XX kromosomit. Koska miehet saavat X-kromosomi emostaan, tutkii äidin genetiikan järkevää. Kun piirre saa siirtää X-kromosomiin miehillä, todennäköisyys se ilmentävien itse on suurempi, koska se ei jää tasoittaa toinen X-kromosomi. Naiset, on toisaalta täytyy geneettisiä piirteitä pop up molemmissa X-kromosomia ilmaista itseään. Äidit kantavat yhtä X-kromosomin isiltään, mikä tekee niiden isoisän genetiikka todennäköisesti indikaattori mitä ominaisuuksia ne siirtävät miehiä. Tästä huolimatta olisi pelkistävä väittää, että hiustenlähtö vain tulee äitisi genetiikkaa. Tässä syy, miksi:

Mitä se tarkoittaa, jos DNA-testi sanoo Olen todennäköisesti mennä kalju?

Huolimatta suosittu, DNA testisarjoja ovat uusia maastossa tieteelle. Kanssa 23andMe teoriassa kaikki sinun tarvitsee vain sylkeä putkeen, lähettää sen laboratorioon, ja sitten odottaa muutaman viikon nähdä riskiä menossa kalju. Vaikka tämä prosessi saattaa tuntua erittäin kätevä, se ei ole sataprosenttisen tarkka. 23andMe - ja muut testisarjoja - ovat myös alttiita virheille.

Lue myös:

Joidenkin muiden kuin valkoihoisia etnisyyksien, tiedot on myös rajoitettu, ja voisi johtaa virheellinen tuloksiin. Yhtiö varoittaa asiakkaita, että vain koska vaihtoehdot ovat läsnä niiden DNA, se ei tarkoita, ne variantit aina ilmaista itseään. Tämä on ennuste, ei diagnoosia. Siellä on eroa ollessa kantaja-geenin ja jossa on oire tai tauti. Voisit todennäköisesti siirtää eteenpäin kaljuuntuva geenin lapsesi menemättä kalju itse.

load...

Onko kaljuuntuminen tulla vain genetiikka?

Jos DNA-testi sanoo olet todennäköisesti mennä kalju, muista, että se on yksi monista tekijöistä, jotka aiheuttaa hiustenlähtöä. Vaikka useimmissa tapauksissa on miesten kaljuuntuminen eivät peräisin genetiikka, on olemassa muita tekijöitä, joita ei helposti määrittää DNA testisarjoja. Muista, että on tärkeää ottaa yhteyttä lääkäriin, jos alkaa kokea hiustenlähtö, koska se voisi enteillä vakavia terveydellisiä ongelmia. Mitkä ovat ei-perinnöllisistä tekijöistä, jotka voivat aiheuttaa hiustenlähtöä?

Näitä tekijöitä ei voida hoitaa lääkkeitä, jotka HIMS tarjoaa ja erityisissä tapauksissa telogeeninen ja trichotillomania, voi vaatia psykologista tai psykiatrista apua.

Miten estän perinnöllinen hiustenlähtö?

Valitettavasti et voi vain poistaa kaljuuntuva geeniä. Jos alkaa kokea oireita hiustenlähtö, mutta on vaiheita voit tehdä estääkseen sen pahenemista. Kaikille sen kansanperinnettä, useimmat hiustenlähtö tulee kemiallisia reaktioita elimistössä. Perinnöllinen hiustenlähtö on aiheuttanut dihydrotestosteroni (DHT), androgeenireseptorin, joka on tuotettu testosteroni. Kaikki biologiset miehet tekevät DHT. Kun olet geneettisesti pakko mennä kalju, DHT kutistuu ja sen jälkeen tuhoaa follikkelia - tuloksena hiustenlähtöä. Onneksi on olemassa hoitoja, jotka voivat pysäyttää tämän estämällä DHT. Lääkitys Finasteridi estää DHT tuotanto, estää sinua menettää enemmän munarakkuloita.

Selvittäminen oman geneettisesti alttiita menettää hiukset voi olla pelottava ja hermoja raastava. Mutta on tärkeää laittaa DNA testisarjoja ja vanhoja perhekuvia oman isoisä näkökulmasta. Klo Hims, haluamme tarjota tiedot, joita täytyy ottaa tärkeitä askelia eteenpäin. Tutustu hyödyllinen opas vaikutuksista finasteridi ja miten se toimii. Jos olet kiinnostunut oppimaan lisää siitä, miten tuotteet voivat lievittää hiustenlähtöön stressiä, katsomaan meidän hiustenlähtöön tuotteita.

load...