Näyttääkö kreatiini hiustenlähtöä?

13 marraskuu 2018

Nopea! Voi olla vain yksi: suuria lihaksia tai koko pään hiukset. Mikä se olisi?

Jos vietät tahansa tutkien kreatiini kautta online ilmoitustaulut, voit kävellä pois tunne kuin et voi saada molempia, että kreatiini on premium lihas rakentaja, vaan että se tulee lopullinen sivuvaikutus: kiiltävä, kalju pää. Mutta ei kreatiini oikeastaan ​​aiheuttaa hiustenlähtöä?

load...

Kuule, jos viettää tahansa tutkien kreatiini kautta online ilmoitustaulut, lopeta. Omaisuudenhoitoyhtiön mielen kehonrakennus ja lihasten pään yhteisöt eivät ole parhaita paikkoja oppia monimutkaisia ​​tiede aiheista. Shocker, tiedän. Se ei tarkoita sitä, ei ole älykkäitä ihmisiä näissä ryhmissä - on. Mutta sinun täytyy kuluttaa lähes yhtä paljon aikaa tutkia heidän valtakirjansa kuin mitä aiheeseen käsillä.

Yhteys kreatiinia ja hiustenlähtö tulee alas yhden pienen tutkimuksen rugby pelaajia. Yksi. Tämä on laajuus tutkimusta aiheesta. Loput tiedot ”siellä” on puhtaasti sattumanvaraisia.

Voit leikata suoraan asiaan: Ei ole lopullista tieteellistä näyttöä yhdistävät hiustenlähtöä ja kreatiini. Käänteinen, joka on myös totta: ei ole lopullista tieteellistä näyttöä siitä, että se sulkee pois hiustenlähtö mahdollisena sivuvaikutuksena kreatiini. Joten, nyt kaivaa hieman syvemmälle.

load...

Mikä on kreatiini?

Kreatiini on yksi laajimmin tutkittu kehonrakennus täydentää. Se luonnollisesti löytyy eläintuotteita kuten punaista lihaa, mutta sen voi ostaa lähes mitä tahansa iso laatikko tai täydentää tallentaa. Lukuisat tutkimukset ovat sidoksissa kreatiini lisää voimaa, lihasten ja urheilullinen suorituskyky sekä parantaa elpymisen treenin.

On olemassa useita lajikkeita kreatiini markkinoilla, mutta kreatiinimonohydraattia on edullisin ja pitää vain, jos ei tehokkaampaa, kuin toiset.

Yleisin haittavaikutus kreatiinitäydennys on vedenpidättäjinä, mutta muita mahdollisia haittavaikutuksia ovat: lihaskrampit, pahoinvointi, huimaus, vatsavaivat, nestehukka ja lämmön suvaitsemattomuutta. Kreatiini ei suositella henkilöille, joilla on munuaissairaus tai joilla munuaisongelmia.

Mielenkiintoista on, että maineikkaimmista online-lähteistä täydentää ja terveyden tutkimus ei luetella hiustenlähtö kuin kreatiini sivuvaikutus.

Onko tieteellistä näyttöä kreatiini aiheuttaa hiustenlähtöä?

Siihen ainoaan tieteellisen kirjallisuuden mahdollisesti yhdistää kreatiini hiustenlähtöä oli 2009 julkaistu tutkimus Clinical Journal of Sports Medicine. Tutkimus seurasi vain 20 rugby pelaajille jotka lisätty kreatiinia vain 3 viikkoa. Nuo tutkimuksessa, joka otti kreatiini kesti peräti 25 grammaa päivässä (5 grammaa on tyypillinen suositus).

Lue myös:

Tutkijat havaitsivat, että kreatiini voi lisätä testosteronin dihydrotestosteroniksi (DHT). DHT uskotaan hormoni takana mies kaljuuntuminen miehillä geneettisesti alttiita hiustenlähtöä.

load...

Mitä tässä tutkimuksessa ei tehdä, on todistaa kreatiini voi aiheuttaa hiustenlähtöä, tai jopa yhdistää kaksi. Ei ainoastaan ​​tutkimus ei mainita hiustenlähtöä, se oli erittäin pieni ja rajoitettu erittäin kapea ajassa.

Empiirisiä todisteita yhdistävät kreatiini kaljuuntuva

Tästä huolimatta - on mahdollista, että kreatiini voi häiritä hiusten kasvua tai liikevaihdon, mutta ei yksinkertaisesti ole todisteita. Koska kukaan ei ole osoittautunut se ei aiheuta hiustenlähtöä, ei voida sulkea pois, ja on olemassa useita ihmisiä siellä, että vannon sen tekee.

”Tiesin että tämä yksi kaveri joka otti kreatiini ja oli kalju kahden vuoden jälkeen,” tai ”Minulla oli tapana ottaa kreatiini mutta lopetti kun tajusin hiukseni ohenemista.” Katsos kommentit tämän kaltaista kaikkialla Internetissä. He sattumanvaraisia, tarina perustuu jonkun henkilökohtainen kokemus. Ja ongelmana nämä lausunnot on kaksi muuttujaa - kreatiinia ja hiustenlähtö - voi olla tai ei ehkä ole liitetty. Nämä miehet olisi voitu alttiita hiustenlähtö ennen kreatiini. Emme yksinkertaisesti voi tietää.

Yksi asia monet näistä empiirisiä viitteitä on yhteistä se, toipuminen lisäravinteiden, eli miehet, jotka väittävät kokea harvennus hiukset kuin sivuvaikutuksena kreatiinitäydennys väittävät myös ne takaisin, kun he lopettavat täydentää.

Pohjaton

Kreatiini voi vaikuttaa DHT, jonka tiedetään rooli hiustenlähtö miehillä, jotka ovat alttiita ehto. Kuitenkin yksittäinen tutkimus yhdistävät kreatiini ja DHT ollut ilman virheitä, eli sen koko ja rivoja määrä kreatiinia osallistujat ottaen. Lisäksi missään sisällä tutkimuksen tekee sen mainita hiustenlähtöä.

On olemassa lukuisia anekdoottia verkossa, jossa miehet väittävät ovat kokeneet harvennus hiukset ottaen kreatiini. Ongelmana näissä tarinoissa - on lähes yhtä monta, jotka väittävät he kokivat mitään tällaisia ​​ongelmia.

Jakaus sanat: kreatiini tiedetään olevan turvallinen täydentää jotka voivat tukea lihasten kasvua ja voimaa. Todisteet mahdollisesti yhdistämällä se hiustenlähtö on ohut, parhaimmillaan, ja siellä on hyvä mahdollisuus voit ottaa suositeltu määrä ja kokemusta vain yleisin haittavaikutus: vedenpidättäjinä. Jos hiustenlähtö on todella huolissaan olemassa asioita, voit tehdä sen ratkaisemiseksi.

load...