Onko päällään hattu aiheuttaa hiustenlähtöä?

9 marraskuu 2018

Lyhyesti sanottuna, ei. Hiustenlähtö johtuu yhdistelmä geneettiset ja hormonaaliset tekijät, joista yksikään ei ole mitään tekemistä sen kanssa vai et hattua.

Onko hattua aiheuttaa voit menettää hiukset? On olemassa lukuisia kaupunkien myyttejä, jotka liittyvät hiustenlähtöä, ihmisiä syyttää kaiken auringonvalon jossain hiusten muotoilutuotteita niiden harvennus hairlines.

Yksi yleisimmistä hiustenlähtö myyttejä on, että hattua voi aiheuttaa hiukset putoavat pois, mikä johtaa miesten kaljuuntuminen. Kuten useimmat terveyteen liittyviä myyttejä, se on 99% vääriä ja vain joissakin erityisissä olosuhteissa, jotain sinun tarvitse pelätä.

load...

Alla selitämme todellisen tieteen takana miten hiukset putoaa pois, samoin kuin vaikutus, joka hattua voi olla hiusten paksuudesta ja terveyteen. Otamme myös katsomaan, miten tämä myytti alkoi ja miksi se on tullut niin pysyviä maailman miesten hiustenlähtöön.

Joten, ei hattua aiheuttaa hiustenlähtöä?

Lyhyesti sanottuna, ei. Hiustenlähtö johtuu yhdistelmä geneettiset ja hormonaaliset tekijät, joista yksikään ei ole mitään tekemistä sen kanssa vai et hattua.

Kuitenkin se on helppo olettaa, että hattu on vastuussa hiustenlähtöön. Loppujen lopuksi, kun useimmat ihmiset riisuvat hattu, he huomaavat muutaman eksynyt karvat sisällä. Lisäksi lähes kaikki hiukset näyttää hieman tasainen, ohut ja sotkuinen jälkeen hattua useita tunteja.

Lue myös:

Miehille hiustenlähdön (hiustenlähtö useimmat ihmiset huomaavat kun heidän hiusten alkaa ohut tai heidän hiusraja alkaa väistyä) aiheuttaa dihydrotestosteroni (DHT). DHT on mies steroidi hormoni, joka on luonut oman kehon normaalina, luonnollinen sivutuote testosteronia.

load...

Raskauden ja murrosiässä, DHT on tärkeä hormoni, joka auttaa kehoa kehittämään miesten seksuaalisen ominaisuudet. Kuin mies, voit kiittää DHT siitä, että sinulla on kasvojen hiukset, kehon karvat, miehen sukuelimet ja muut fyysiset näkökohdat maskuliinisuutta.

Beyond sen rooli auttaa sinua kehittämään miesten seksuaalisen ominaisuudet, DHT vaikuttaa myös tiettyjen kehon osien aikuisikään. Yksi näistä on hiukset. Jos olet geneettisesti herkkiä DHT, normaaleja määriä DHT voi sitoutua oman karvatupet ja aiheuttaa niiden pienikokoisilla.

Tämä tarkoittaa sitä, että karvatupet eivät kasva yhtä tehokkaasti kuin ennen. Pitkän ajan kuluessa, vaikutus DHT oman karvatupet (olettaen hiukset ovat geneettisesti herkkiä DHT, sillä ole kaikkien on yhtä herkkä) johtaa hiustenlähtöön.

Nyt on olemassa myös joitakin muita tekijöitä, jotka voivat aiheuttaa hiustenlähtöä, kuten huono ruokavalio tai huono terveyskäyttäytymiseen. Kuitenkin nämä yleensä aiheuttaa tilapäistä hiustenlähtöä, eikä pysyvä kaljuuntuminen, joka tapahtuu kun karvatupet ovat alttiina DHT.

load...

load...