Sinkki hiustenlähtöön - se auttaa?

14 marraskuu 2018

Se on halpa ja helppo löytää, niin miksi ei kokeilla sinkkiä hiustenlähtö? Se ei voi satuttaa, eikö?

Käyttämästä tällaista lähestymistapaa hoitoon hiustenlähtö on hieman kuin heittäisi spagetti seinää vasten, onko se tarttuu - ei välttämättä hyvä taktiikka, kun se tulee hoitoa. Voisit olla tuhlaamatta aikaa, rahaa, ja laittoi itse vaarassa tekemättä vähän tutkimusta ensin.

Kun olet menettämässä hiukset, sinun ei ole aikaa kokeilla jokaista täydentää jotka saattavat olla tehokkaita. Tiedämme, tunti tunnilta, et tuntuu olet menettänyt toisen hiuksia. Jokaisella kuluvalla viikolla, olet huolissasi olet saada paljon lähempänä tekemässä kaljuuntuva mies parranajon-off. Sinun täytyy tietää, että mitä olet viettää rahaa kannattaa. Valitettavasti ei ole mitään takeita, mutta tekee hieman tutkimusta etupään voisi säästää joitakin vakavia stressiä tiellä.

load...

Menemme alla olevat tiedot, mutta jos olet vain sai muutaman minuuttia ylimääräistä, tässä mitä sinun tarvitsee tietää sinkkiä ja hiustenlähtö:

Mikä on sinkki?

Sinkki on tärkeä kivennäisaine - ei ainoastaan ​​kehosta tarvitse sitä, mutta se ei säilytä sitä. Se löytyi luonnossa esiintyviä joissakin elintarvikkeissa, lisätään joitakin, jotka ovat "rikastettu" ja täydentää.

load...

Sitä tarvitaan asianmukaisen immuunijärjestelmän toimintaa (pitää sinut terveenä), haavan paranemista, solujen jakautumista ja kasvua, fyysistä kasvua ja kehitystä, ja jopa haju- ja makua. Koska elimistö ei pidä varaston sinkkiä, tasainen tarjonta tarvitaan sen tukeen kaikilla näistä tärkeistä toiminnoista.

Eläinproteiinit ovat vastuussa amerikkalaisia ​​suurimman osan sinkin, mukaan National Institutes of Health. Ja kun sinkki on läsnä kasvikunnan, niin ovat fytaatteja, antioksidantti, yhdisteet, jotka sitoutuvat kanssa sinkin ja estää imeytymistä. Tästä syystä, kasvi lähteistä sinkin, mukaan lukien kokonaiset jyvät, palkokasvit, ja pähkinät, ei ole suuri lähde mineraali. Kyllä, Anarkistit, tämä tarkoittaa kasvissyöjät ovat suurempi riski sinkin puute.

Sinkin puute: oireita

Hiustenlähtö voi olla merkki sinkin puute, vaikka muita oireita puutos pitäisi olla läsnä lääkäriltä tekemään tuohon kutsuun.

Mitä tiedämme sinkin puute pääosin peräisin tutkimuksesta ihmisiä, joilla on geneettinen sairaus nimeltä acrodermatitis enteropathica. Tällaiseen sairauteen kärsivät vakavista sinkin puute ja ennen tutkijat löytää syy, ne yleensä kuolivat. On erittäin epätodennäköistä, että puute ruokavalion sinkki voisi johtaa tämän tason vakava puute. Todennäköisemmin on kohtalainen tai marginaalinen sinkin puute, vähemmän dramaattinen (mutta silti vakavia) vaikutuksia.

load...

Oireita lievä / kohtalainen sinkin puute:

Oireita vakava sinkin puute:

Kuka vaarassa?

Jotkut ihmiset ovat alttiimpia sinkin puute kuin toiset. Niihin kuuluvat: keskosille, ja ihmiset jotka saavat IV ravinto, jotka ovat aliravittuja, kärsivät vakavasta ja krooninen ripuli tai diagnosoitu sirppisoluanemia, tulehduksellinen suolistosairaus, keliakia tai maksasairaus. Alkoholistien vanhukset, ja tiukka kasvissyöjät ovat myös lisääntynyt riski sinkin puute.

Sinkkilisän ja terveydelle

Sinkki palvelee useita rooleja ihmiskehossa - joka on hyvin tunnettu ja laajalti hyväksytty. Kuitenkin kuten useimmat vitamiinit ja kivennäisaineet, tieteelliset todisteet, että on olemassa terveydellisiä etuja täydentämällä sinkillä on underwhelming.

Flunssan. Enemmän kuin todennäköistä, olet nähnyt sinkki pastilli torjunnassa flunssan. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, sinkkiä pastillit taistelemaan sekä oireet ja kesto flunssan otettuna aikaisin sairaus, mutta on aivan yhtä paljon tutkimuksia, jotka ovat tehneet toisin. Johtopäätöksenä on 2000 meta-analyysi tutkimus havaitsi, että näyttöä tehokkuudesta sinkin kylmähoito, "vielä puuttuu".

Silmänpohjan rappeuma. Ikään liittyvä silmänpohjan rappeuma on johtava sokeuden syy vanhusten amerikkalaiset. Tutkijat olettavat, sinkki voi liittyä AMD, pitkälti siksi sinkkiä löytyy verkkokalvon joilla on AMD ja sinkin pitoisuus verkkokalvon heikkenee iän myötä. Kuitenkin, kuten tutkimus koskee sinkin ja flunssaa, todisteita sekoitetaan vaikuttavuudesta mineraali hoidossa silmänpohjan rappeuma.

Lue myös:

Useimmat todisteita terveysvaikutuksista sinkin liittyvät tutkimuksen sinkin puute.

Diabetes. Diabeetikot voivat olla alttiimpia sinkin puute, suurelta osin, koska usein virtsaaminen yhteinen diabeetikoille huuhtoo sinkki kehosta. Siksi diabeetikoille tulisi varmista, että saat suositellun päiväannoksen sinkin niiden ruokavalioon, mutta ehkä ei ylitä sitä - jotkut todisteet osoittavat, että liian paljon sinkkiä voi vaikuttaa kielteisesti verensokeri.

HIV / AIDS. Tiedämme sinkki on keskeistä immuuni terveyden ja koska HIV vahvistetaan jätteiden immuunijärjestelmää, on jonkin verran näyttöä siitä, että sinkki auttaa. Mukaan Linus Pauling Institute, yksi tutkimus löysi sinkkilisän vähensi infektiot AIDS-potilailla. Koska HIV on myös sinkkiä hengissä, lisäravinteiden voisi myös auttaa taudin etenemistä.

Sinkki ja hiukset: todisteet

Uskotaan, sinkki toimii 5-alfa-reduktaasi-inhibiittori (5-ARI). Tämä tarkoittaa, että se estää muutos testosteronin DHT, tai dihydrotestosteroni, tehokkaampi androgeenien liittyvät eturauhasen liikakasvuun ja hiustenlähtö. Reseptilääkkeiden kuten finasteridi (Propecia) toimivat myös 5-ARIS. Vuonna 1988 tehty tutkimus sinkkisulfaattia luokiteltu mineraali on "tehokas inhibiittori 5-alfa-reduktaasin aktiivisuutta."

Monet tutkimukset ovat tarkastelleet vaikutuksia sinkin hiustenlähtöä, vaikka useimmat ovat keskittyneet pelkästään pälvikaljuisuus, autoimmuunisairaus. Useimmat miehet selviytyä hiustenlähtö on androgenetic hiustenlähtö tai kuvio hiustenlähtö. Vaikka näitä kahta hiustenlähtöön voi olla erilaisia ​​syitä, niillä on myös yhteisiä asioita, jolloin tutkimus Areata mahdollisesti käyttökelpoisia miesten kaljuuntuminen, too.

Kuten näette, tiedot ovat ristiriitaisia ​​eikä ole mitään konkreettista näyttöä siitä sinkkilisän voi yksiselitteisesti tukea hidastaa tai kääntää mallia hiustenlähtö. Kuitenkin tiedemaailmassa on äärimmäisen raskasta todistustaakkaa - haluat olla vaikea löytää tutkimuksesta, joka yksiselitteisesti osoittaa mitään.

Koska sinkki on osoittanut lupaus auttamista tietyntyyppisten hiustenlähtö, koska on näyttöä siitä, että sekä veri hiukset sinkki ovat pienempiä miehillä mallia hiustenlähtö, ja koska sinkkiä tiedetään toimii 5-ARI, se on melko laajalti käytetyt ilman lääkemääräystä lähestymistapa hiustenlähtöä. Vaikka vaihtelevin tuloksin.

Turvallisuus, sivuvaikutukset ja varotoimet

Suositeltu päiväannos sinkkiä aikuisille miehille on 11 milligrammaa päivässä. Ruokavalion runsaasti proteiinia, suurin osa miehistä ei pitäisi olla vaikeuksia päästä tämän tason. Kuitenkin ne, joilla tiedetään puutos tai vaarassa tunnettujen puutos, voivat täydentää sinkki.

"Siedettävä ylempi saannin taso" aikuisille miehille on 40 mg sinkkiä päivittäin. Jos ylität tämän määrän, ja ylittää se pitkällä aikavälillä näyttää siltä, ​​haitallisia sivuvaikutuksia. Akuutti, tai lyhytaikainen, sivuvaikutukset sinkin myrkyllisyys ovat: pahoinvointi, oksentelu, ruokahaluttomuus, ripuli, päänsärky, ja vatsan kärsimystä. Krooninen sinkki myrkyllisyys - johon liittyy ottaen korkeita sinkin pitkiä aikoja - voi aiheuttaa kuparin puutosta, vähentää immuunijärjestelmän terveys, ja pienempiä määriä korkean tiheyden lipoproteiinit, tai ”hyvä” kolesteroli.

Sinkki täydentää voi myös vuorovaikutuksessa joitakin reseptilääkkeitä, mikä negatiivisia vaikutuksia. Näitä ovat antibiootit, penisillamiini (käytetään nivelreuman hoitoon), ja diureetit, mm.

Kuten aina, on viisasta keskustella lääkäri ennen mitään täydentää hoito, varsinkin jos olet reseptilääkkeitä.

Pohjaton

Ei ole mitään merkittävää näyttöä siitä, että sinkkilisän voi tukea hidastaa tai kääntää miehisenä piirteenä hiustenlähtö. On kuitenkin olemassa jonkin verran näyttöä siitä, että se voi auttaa tietyntyyppisten hiustenlähtö, kuten hiustenlähtö Areata, autoimmuunisairaus. Uskotaan, sinkki toimii 5-alfa-reduktaasi-inhibiittori, kuten Propecia (finasteridi), yleisesti määrätty hiustenlähtöä.

Koska riskejä ottaen sinkki täydentää ovat alhaiset, voit keskustella täydentää hoito lääkärin kanssa. Sinun kannattaa kysyä mahdollisista lääkkeiden yhteisvaikutuksista, kuten onko se voidaan tai pitäisi ottaa muiden 5-ARIS.

load...