Suoritetaanko Finasteridi hiutalevyllä?

10 marraskuu 2018

Jota miljoonat miehet ympäri maailmaa, finasteridi (joka on laajalti tunnettu Propecia) on yksi harvoista osoittautunut lääkitys markkinoilla ehkäisemiseksi ja joissakin tapauksissa kääntää hiustenlähtö.

Finasteridi tekee tämän tasoja alentamalla dihydrotestosteroniksi (DHT) kehossa, hormoni, joka on vastuussa karvatupen pienenemistä ja mies kaljuuntuminen. Ajan, DHT voi vahingoittaa karvatupet, mikä pitkällä aikavälillä hiustenlähtöön.

Kaikki karvat menetät johtuu miesten kaljuuntuminen vaikuttaa DHT. Poikkeuksia ovat karvatupet sivuilla ja takana pään (jäljempänä ”hevosenkengän” kaljuuntuminen kuvio), joilla on taipumus olla vastustuskykyisiä DHT kuin mitä ympärillä etu-, ylä- ja kruunu.

load...

Koska finasteridi toimii vähentämällä yhteensä DHT, se pitäisi loogisesti estää sinua menettää hiukset noin hiusraja.

Kuitenkin määräämistä koskevia tietoja finasteridia enimmäkseen keskittyy sen kyvystä estää hiustenlähtöä päälaen ja päälaen. Tässä oppaassa tutustumme tieteen takana finasteridi ja selittää, miten ja miksi se on myös tehokas hoito pysäyttämiseksi väistymässä hiusraja.

Väistymässä hairlines ja dihydrotestosteronin: tiede

Finasteridi toimii estämällä tuotantoa 5α-reduktaasin, entsyymiä, joka muuttaa kehon testosteronin dihydrotestosteroni (yleisesti tunnettu DHT).

DHT on ensisijainen hormoni, joka aiheuttaa hiustenlähtöä miehillä. Jotkut miehet ovat herkempiä DHT kuin toiset, minkä vuoksi kaikki eivät alkaa menettää hiuksiaan samanaikaisesti tai samalla nopeudella.

load...

Hiustenlähtö voi alkaa hiusraja kello kruunu tai päälaella. Alue, jolla alkaa menettää hiuksia määräytyy genetiikan - joillakin miehillä, hiusten ympärille hiusraja ovat herkkiä DHT, kun taas toisissa ympäröivällä alueella kruunun alkaa ohut ensin.

Finasteridi ei ole valikoiva, kun se tulee estää DHT. Sen sijaan vaikuttaa tietyn osan päänahan tai estää tietyn tyyppinen hiustenlähtö, se estää DHT sen lähteellä. Tämä tarkoittaa sitä, että finasteridi pitäisi hidastaa tai pysäyttää hiustenlähtö ja mahdollisesti kasvattavat hieman hiuksia olisit erityisiä kaljuuntuva kuvio.

Tieteelliset tutkimukset ovat yleensä tukemaan tätä ylös. Yhdessä tutkimuksessa vuodelta 2009 todettiin, että finasteridi ”hidastui hiustenlähtöön ja lisää hiusten kasvua” miehillä ja etuosan päänahan ohenemista (lyhyt, miesten hiustenlähtö ympärillä hiusraja).

Aikana yhden vuoden jatkuvan hoidon 1 mg finasteridia vuorokaudessa (tyypillinen finasteridi annos hiustenlähtö ehkäisy), TET kasvoi huomattavasti hiusten lasketa edestä päänahan. Nämä tulokset jatkui toista vuotta finasteridin käytön.

Lue myös:

Finasteridi myös tieteellisesti todistettu estää hiustenlähtöä klo päälaen päänahassa (alue päälle päätäsi, hieman jäljessä hiusraja), joten se potentiaalinen vaihtoehto, jos haluat pysäyttää hiustenlähtö ympäri hiusraja paheneminen.

load...

Eräässä 2008 tutkimuksessa miehillä mallia hiustenlähtö kokenut hidastaneet nopeudella hiustenlähtöä ja lisää mitattavasti hiukset päälaen päänahassa, jossa keskimääräinen karvamäärää kasvoi 876 alussa tutkimuksen ja 1014, mitattuna 1 tuuman halkaisija pyöreä alue (5,1 cm2) kaljuuntuva päälaen päänahassa, kahden vuoden finasteridin käyttö 1 mg päivässä.

Voi finasteridi lopettaa väistymässä hiusraja ja kasvattavat hiuksia?

Jokainen on erilainen, joten tämä kysymys on rankka vastata. Pääsääntöisesti, paras tapa ajatella finasteridia on eräänlaisena suoja hiustenlähtöä, ei keinona kasvattavat hiuksia, että olet jo menettänyt.

Kuitenkin tutkimus tiedot kyllä ​​osoittavat, että finasteridi voi kasvattavat hiuksia. 83% finasteridia käyttäjien enää menetä hiukset seurauksena käyttää lääkitystä, kun taas noin 65% miehistä kasvoivat uudelleen joitakin hiuksia seurauksena ottaen finasteridia. Määrä regrowth miehet kokevat vaihtelee ja on arvaamaton.

Nyt, tarkoittaako tämä, että finasteridi on täysin palauttaa väistymässä hiusraja? Todennäköisesti ei, varsinkin jos olet ollut väistymässä hiusraja jo jonkin aikaa ja ovat menneet täysin kalju. Kuitenkin se voi johtaa jonkin verran uusiutumista alueilla, joilla olet vasta hiljattain alkaneet huomata harvennus ja lama. Siksi tehdä jotain hiustenlähtöön silti joitakin hiukset on niin tärkeä.

Ennaltaehkäisy on paljon tehokkaampaa kuin kieltäminen

Finasteridi, kuten minoksidiili, hyväksyttiin käytettäväksi hiustenlähtö ehkäisy lääkitys ensisijaisesti testit päänahan ja kruunu. Siksi se on hieman vaikeaa löytää tietoa siitä, miten se voi estää hiustenlähtöä ympäri hiusraja.

Kuitenkin sekä tieteellistä tietoa ja vuori empiirisiä todisteita siitä, että finasteridi voi ja usein se tuottaa parannuksia hiusraja aina regrowth hidastumiseen on hiustenlähtöä.

Finasteridi on myös taipumus päihittää muut hiustenlähtöön hoitoja tehotestejä. Esimerkiksi tutkimuksessa, jossa verrattiin finasteridi lokaalinen minoksidiili havaittu, että finasteridi johti tiheä karvankasvu 80% käyttäjistä, verrattuna 52% ja minoksidiili.

Jos sinulla on väistymässä hiusraja, finasteridi on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen. Pitkän aikavälin tulokset ovat legit ja luotettavia, mikä tekee siitä yhden tehokkaimmista välineistä arsenaali ehkäisemiseksi hiustenlähtö ja parantaa paksuus ja tiheys hiusraja sinulla jo on.

load...