Trichotillomania (hiustenlähtöhäiriö) - oireet ja syyt

13 marraskuu 2018

Yleiskatsaus

Trikotillomania (trik-o-til-O-May-nee-uh), jota kutsutaan myös hiusten vetämällä häiriö, on mielenterveyden häiriö, johon liittyy toistuvia, vastustamaton haluja vetäytyä hiuksia päänahan, kulmakarvojen tai muilla kehon, vaikka yrittää pysäyttää.

Hiusten repimistä päänahan usein jättää hajanaista kalju paikkoja, joka aiheuttaa merkittävää kärsimystä ja voivat häiritä sosiaalisia tai työhön toimintaan. Ihmiset trichotillomania menisivät hyvin pitkälle peittää hiustenlähtö.

Joillekin ihmisille, trichotillomania voivat olla lieviä ja yleensä hallittavissa. Toisille pakonomainen halu vetää hiukset on ylivoimainen. Jotkut hoitovaihtoehdot ovat auttaneet monia ihmisiä vähentämään hiukset vetämällä tai lopettaa kokonaan.

load...

Oireet

Oireita trichotillomania usein etenkin

Monet ihmiset, jotka ovat karvojennyppimishäiriöstä myös poimia ihonsa, purevat kynsiään tai pureskella huuliaan. Joskus vetämällä karvat lemmikkieläimistä tai nukkien ja materiaaleista, kuten vaatteita tai huopia, voi olla merkki. Useimmat ihmiset trichotillomania tukistaa yksityisesti ja yleisesti yrittävät piiloutua häiriö muilta.

load...

Ihmisille trichotillomania, hiukset vetämällä voi olla:

Sama henkilö voi tehdä molempia kohdennettua ja automaattinen hiukset vetämällä, tilanteesta riippuen ja tunnelma. Tietyissä asennoissa tai rituaaleja voi laukaista hiukset vetämällä, kuten lepää pään käden tai harjaamalla hiukset.

Trikotillomania voi liittyä tunteita:

Trikotillomania on pitkäaikainen (krooninen) häiriö. Ilman hoitoa, oireet voivat vaihdella vakavuudeltaan ajan. Esimerkiksi hormonaalisia muutoksia kuukautiset voivat pahentaa oireita naisilla. Joillekin ihmisille, jos ei hoideta, oireet voivat tulla ja mennä viikkoja, kuukausia tai vuosia kerrallaan. Harvoin, hiukset vetämällä päissä muutaman vuoden alkaa.

Lue myös:

Kun lääkäriin

Jos et voi pysäyttää vetämällä hiukset tai tuntuu hämmentynyt tai hävetä teidän ulkonäkö seurauksena hiukset vetämällä, keskustele lääkärisi. Trikotillomania ei ole vain paha tapa, se on mielenterveyden häiriö, ja on epätodennäköistä saada paremmin ilman hoitoa.

load...

Syyt

Syy trichotillomania on epäselvä. Mutta kuten monet monimutkaisia ​​sairauksia, trichotillomania johtuu luultavasti yhdistelmä geneettiset ja ympäristötekijät.

Riskitekijät

Nämä tekijät saattavat lisätä riskiä trichotillomania:

Vaikka paljon enemmän naisia ​​kuin miehiä hoidettiin karvojennyppimishimo, tämä voi olla, koska naiset ovat todennäköisemmin ottamaan yhteyttä lääkäriin. Varhaislapsuudessa, pojat ja tytöt näyttävät vaikuta yhtäläisesti.

Komplikaatiot

Vaikka se ei ehkä vaikuta erityisen vakavaa, trichotillomania voi olla merkittävä negatiivinen vaikutus elämääsi. Komplikaatiot voivat olla:

load...